«Δεν είμαστε ούτε με το αριστερό, ούτε με το δεξί λάθος», τόνισε ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

Παρομοίασε την Ελλάδα με ναυάγιο, στο οποίο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που το προξένησαν, μελετούν τη «συμπεριφορά των ναυαγών», ενώ από την άλλη, ο «αριστερός λαϊκισμός», λέει στο ναυαγό «μείνε εκεί, θα ψηφίσω ένα νόμο και θα γίνεις από ναυαγός καπεταναίος».

Ο κ. Θεοδωράκης, τόνισε πως φιλοδοξεί το κόμμα του να γίνει «ρυθμιστής», προκειμένου να «αναγκάσει» τα κόμματα «να αφήσουν τα παλιά κιτάπια τα φιλελεύθερα ή τα μαρξιστικά».

Απαντώντας σε ερώτηση περί κυβερνητικών συνεργασιών, ανακοίνωσε πως μετά τις ευρωεκλογές το Ποτάμι θα θέσει 20 ζητήματα στα άλλα κόμματα και από τις απαντήσεις τους θα κριθεί με ποια μπορούν να προχωρήσουν.

Ο κ. Θεοδωράκης, δήλωσε πως υπερασπίζεται τις αξίες της Αριστεράς, αλλά τους έχει προσθέσει «λογική, γνώση, ρεαλισμό». Μάλιστα σημείωσε πως αυτά που ο ίδιος λέει, προσιδιάζουν στις θέσεις του νέου πρωθυπουργού της Ιταλίας, Ματέο Ρέντζι.