Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο γγ του ΚΚΕ, λέγοντας ότι «διαλαλεί πως θέλει να κυβερνήσει με την ΕΕ των καπιταλιστών και τις ντιρεκτίβες τους, για αυτό διεκδικεί και την προεδρία του πιο αντιδραστικού της μηχανισμού, της Κομισιόν».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο Δημήτρης Κουτσούμπας εκτιμά ότι το 2014 είναι χρονιά σχετικής σταθεροποίησης της οικονομίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα ανακοπούν οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις που έχουν ξεκινήσει.

«Όμως και αυτή η χρονιά της ‘στασιμότητας’, εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά ασταθής, αφού θα εξαρτηθεί από πολλούς εσωτερικούς, όσο και εξωτερικούς παράγοντες, όπως τη συνολική οικονομική κατάσταση στην ευρωζώνη, την όξυνση των μεγάλων αντιθέσεων και ανταγωνισμών» εξηγεί.

Στην ίδια συνέντευξη ο γγ του ΚΚΕ σημειώνει επίσης ότι στην πολιτική δεν ισχύει το «είσαι ό,τι δηλώσεις…», ούτε «ξεμπερδεύεις με τα πολιτικά αμαρτήματά σου, αν δηλώσεις απλά ‘αριστερός’».

Σε ερώτηση για το αν γίνονται θαύματα στον καπιταλισμό, απαντά: «Ούτε στον καπιταλισμό, ούτε στο σοσιαλισμό γίνονται θαύματα. Τα πάντα γύρω μας είναι δημιουργήματα της ανθρώπινης εργασίας, χειρωνακτικής και πνευματικής.

» Τα όσα θαυμάζουμε, μελετώντας την ιστορία, τα όσα δημιουργούμε σήμερα με κόπο, τα όσα επιδιώκουμε να έρθουν αύριο, έχουν τη σφραγίδα σκληρών ταξικών αγώνων, θυσίας και ηρωικής ανιδιοτελούς προσφοράς, καθημερινής, ακούραστης προσφοράς και δουλειάς, από τους ίδιους τους δημιουργούς της ιστορίας, που δεν είναι άλλοι από τους λαούς.»