Διαψεύδει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ότι υπήρξε ρήγμα στις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι «είναι κωμικό να λέγεται κάτι τέτοιο». Υποστηρίζει ότι «από τη «σιωπή των αμνών» δεν μπορεί να παραχθεί τίποτα δημιουργικό», υπογραμμίζοντας ότι κανένας στο κόμμα του δεν θεωρεί πρόβλημα τον δημοκρατικό εσωκομματικό διάλογο. Προβλέπει μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και τονίζει ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά εργαλείο ευθύνης.

«Δεν νομίζω ότι σε ένα κόμμα, ακόμα και ενδεχόμενες έντονες στιγμές του, μπορεί να θεωρούνται πρόβλημα από τους πολίτες ή να τους ενοχλούν. Από τη «σιωπή των αμνών» δεν μπορεί να παραχθεί τίποτα δημιουργικό, ριζοσπαστικό, καινοτόμο και ανατρεπτικό. Η «σιωπή των αμνών» είναι εκείνη που ενοχλεί. Κανένας στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρεί πρόβλημα το δημοκρατικό εσωτερικό διάλογο» τονίζει σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

Χαρακτηρίζει «κωμικό» το να γίνεται λόγος για ρήγμα στις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας: «Δεν υπάρχει κανένα ρήγμα ανάμεσα σε μένα και στον Αλέξη Τσίπρα, όπως δεν έχω κανένα ρήγμα με κανέναν και καμία στον ΣΥΡΙΖΑ»

Προβλέπει μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, τονίζοντας ότι μετά την 25η Μαΐου η χώρα θα έχει ένα νέο πολιτικό τοπίο «το οποίο θα στολίζουν τα χρώματα της Αριστεράς, της ελπίδας και της διεξόδου από τον τόπο».

«Δεν υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ μανιακοί της εξουσίας για την εξουσία. Η κυβέρνηση για μας είναι άμεση και επείγουσα για τον τόπο επιδίωξη, όμως δεν είναι αυτοσκοπός και μέσο λαφυραγώγησης, αλλά ένα εργαλείο βαρύτατης ευθύνης, σκληρής προσπάθειας και μάχης για τη διέξοδο, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, τη δικαιοσύνη και τη διεύρυνση της δημοκρατίας, μέσα από τους αγώνες της μεγάλης εργατικής και λαϊκής πλειοψηφίας» τονίζει.