Τον συνταγματολόγο Ηλία Νικολόπουλο, ο οποίος προέρχεται από το ΔΗΚΚΙ ετοιμάζει να κατεβάσει σύμφωνα με πληροφορίες υποψήφιο ευρωβουλευτή ο ΣΥΡΙΖΑ εάν τελικά πει όχι ο Λάκης Λαζόπουλος.

Η Κουμουνδούρου αναμένει ακόμα την απάντηση του γνωστού καλλιτέχνη, ο οποίος όμως έχει στείλει μυνήματα πως τον απασχολούν ιδιαίτερα οι δευσμεύσεις και τα συμβόλαια που έχει ήδη κλείσει.

Σε κάθε περίπτωση το plan B του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πιθανότατα ο Ηλίας Νικολόπουλος, ο οποίος το 2004 είχε κατέλθει ξανά υποψήφιος ευρωβουλευτής μαζί με τον ηθοποιοιό και σημερινό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Πάντζα, με το ΔΗΚΚΙ.

Η άλλη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να καλυφθεί με τουρκόφωνο υποψήφιο από την μειονότητα της Θράκης, ενώ πολύ πιθανό είναι να αντικατασταθεί τελικά και η κ. Σουλεϊμάν Σαμπιχά, από την κοινότητα των ρομά του χωριού Δροσερό Ξάνθης.

Η τελευταία προκάλεσε τις αντιδράσεις του τοπικού βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα η υποψηφιότητά της πέρασε ήδη και από ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Η πιθανή απόσυρση της κ. Σαμπιχά θα είναι άλλο ένα πλήγμα στις αλα κάρτ δημοκρατικές διαδικασίες που φαίνεται ότι ακολουθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το οποίοι άλλους υποψήφιους εγκρίνει με σταυρό, άλλους με ‘υπερ’ και ‘κατά’ , άλλους ‘περνάει’ χωρίς ψηφοφορία στην Πολιτική Γραμματεία, κι άλλους -όπως πχ στην περίπτωση Λαζόπουλου- τους ‘συζητάει’ σε άλλα όργανα…