Για απόψεις που εξέφρασε ο συγγραφέας Νίκος Δήμου (φωτογραφία κάτω) κλήθηκε μεταξύ άλλων να απαντήσει, ακόμη μία φορά, στη χθεσινή του συνέντευξη στο Mega o Σταύρος Θεοδωράκης. Ο αρχηγός του Ποταμιού ξεκαθάρισε ότι ο Δήμου –ήταν ανάμεσα στους 30 ανθρώπους που ο ίδιος είχε αναφέρει ως «συνομιλητές» του στην επίσημη πρώτη του Ποταμιού –δεν είναι στέλεχος του κόμματος και άρα δεν μιλάει εξ ονόματός του.

«Είπε απλώς κάποια στιγμή ότι «εγώ στηρίζω την προσπάθεια του Θεοδωράκη και Το Ποτάμι»» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Θεοδωράκης. Προχθές, με άρθρο του στο protagon.gr με τίτλο «Αντικληρικισμός και αντικομουνισμός» ο Δήμου είχε προσπαθήσει να αναδείξει την άποψή του ότι οι δύο αυτές τοποθετήσεις δεν είναι «αντιδραστικές και δογματικές» αλλά «προοδευτικές και φιλελεύθερες». Μόνο που στην κατακλείδα του έγραφε: «Οσο πλησιάζει το Πάσχα και σκέπτομαι πως πάλι θα ξοδέψουμε χρήματα για να φέρουμε το (δήθεν) Αγιο Φως και να το υποδεχθούμε με τιμές αρχηγού κράτους, γίνομαι εμμανής αντικληρικός. Και υποθέτω πως το ίδιο θα γινόταν και ο Ιησούς, που από ό,τι ξέρουμε δεν πίστευε σε ειδωλολατρικά σύμβολα –και μάλλον θα μοίραζε τα χρήματα στους φτωχούς». Την αναφορά του αυτή στο Αγιο Φως ορισμένοι εξέλαβαν ως επίθεση στη θρησκεία και δεν πέρασε απαρατήρητη στο Ιντερνετ.

Πρώτος κατακεραύνωσε Το Ποτάμι, την ίδια κιόλας ημέρα, ο Γιώργος Μουρούτης με τον συνήθη του τρόπο, ένα tweet. «Η επόμενη πολιτική θέση του Ποταμιού θα είναι η απαγόρευση περιφοράς του Επιταφίου, επειδή εμποδίζεται η απρόσκοπτη κίνηση στους δρόμους» έγραψε. Ακολούθησε χθες ο Ανεξάρτητος Ελληνας Τέρενς Κουίκ. Από την Ξάνθη, από όπου περιοδεύει ως υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, σχολίασε: «Το Ποτάμι μας είπε στην αρχή ότι συμφωνεί στο ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας μας. Τώρα Το Ποτάμι λοιδορεί το Αγιο Φως της Αναστάσεως. Τι άλλο θα «ξεβράσει» μέχρι τις εκλογές;».