Ανακοίνωση 941 λέξεων, υπογεγραμμένη από πέντε συνδέσμους, διανθισμένη με περιστατικά – όπως έντονες αποδοκιμασίες κατά την είσοδό του στην Τούμπα πριν από τη ρεβάνς απέναντι στον Ολυμπιακό για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου – ήταν οι πρώτες αντιδράσεις οπαδών του ΠΑΟΚ στην παρουσίαση του Θόδωρου Ζαγοράκη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Γνώστες των εσωτερικών της κοινότητας των σκληροπυρηνικών του Δικεφάλου λένε πως οι υπογραφές των συνδέσμων Πανελληνίου Αθηνών, Καβάλας, Τριανδρίας, Σερρών και Ιωαννίνων δεν εκφράζουν ικανό αριθμό οπαδών.

Οι πέντε σύνδεσμοι κάλεσαν γραπτώς τον κόσμο του ΠΑΟΚ «να μαυρίσει τον Ζαγοράκη μέχρι τελικής πτώσεως ως καταχραστή των προσδοκιών του, ως προδότη των ονείρων του και τώρα και ως υπηρέτη του πιο καταστροφικού, αισχρού και αυταρχικού πολιτικού συνονθυλεύματος που κυβέρνησε την Ελλάδα μεταπολεμικά και την έχει φέρει στην απόλυτη παρακμή και στη διάλυση κάθε έννοιας κοινωνίας».

Αυτού του τύπου τις αντιδράσεις υπολόγιζε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ και δίσταζε να απαντήσει καταφατικά στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας.

Ψιθυριστές από τα ενδότερα των γραφείων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ διαβεβαιώνουν ότι ρόλο στην απόφαση του Ζαγοράκη έπαιξε ο Ιβάν Σαββίδης.

Βάσει των ίδιων πηγών, ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου του Βορρά θεωρεί ότι εάν και εφόσον ο Ζαγοράκης πάρει ικανό αριθμό σταυρών και εκλεγεί, θα έχει ένα παραπάνω επιχείρημα στον έως τώρα άγονο διάλογο σχετικά με το θέμα των χρεών του ποδοσφαιρικού τμήματος προς το Δημόσιο.

Για τον Σαββίδη σοβαρό είναι και το ανοιχτό ζήτημα της κατασκευής αθλητικού κέντρου από εταιρεία συμφερόντων του και χρήση από τον ΠΑΟΚ, όπως φημολογείται έντονα στη Θεσσαλονίκη.

Οι συντάκτες της ανακοίνωσης κατά του Ζαγοράκη δεν δελεάστηκαν από το ενδεχόμενο επίλυσης των δύο ζητημάτων.