«Κωμικό» χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στην Χαλκίδα.

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προκηρύξει δημοψηφίσματα «για όλα τα κρίσιμα ζητήματα», χωρίς να αναφερθεί πάντως στο μείζον θέμα της συμφωνίας με τους δανειστές ή του ευρώ και απηύθυνε προειδοποίηση ότι για το «σκάνδαλο των τραπεζών δεν θα υπάρξει καμία ασυλία».

«Πρέπει να το πούμε: Έχουμε έναν κωμικό Πρωθυπουργό ο οποίος ασκεί μια τραγική πολιτική. Είναι κωμικός όταν παριστάνει τον εγγυητή της ενότητας μιας κοινωνίας που κάθε μέρα και κάθε ώρα διασπά και διαλύει», ανέφερε μεταξύ των άλλων στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε:

«Είναι κωμικός κάθε φορά που υπόσχεται κάτι, που δεσμεύεται δήθεν σε κάτι, που εγγυάται κάποιο λαμπρό μέλλον», ενώ τόνισε: «Μαυρογιαλούρο τον αποκάλεσε μέχρι κι ο Βενιζέλος. Αλλά ο Μαυρογιαλούρος του σινεμά παραιτήθηκε όταν είδε τι γίνεται με τα ρουσφέτια του. Ο κύριος Σαμαράς όμως παριστάνει τον συνεπή, τον συμπαγή και τον τιμητή».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη συνέντευξη του πρώην Πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο ΡΙΚ, και στα όσα είπε για τον Πρωθυπουργό, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα τον συγχωρήσει ποτέ γιατί ανέτρεψε την κυβέρνησή του.

Κατά τον κ. Τσίπρα, το «ημιεπίσημο όργανο του Σαμαρά στο διαδίκτυο» (εννούσε το Antinews), απάντησε «χαρακτηρίζοντας τον Μητσοτάκη Ντον Κορλεόνε και Εφιάλτη».

«Αυτή είναι η αρραγής ενότητα της ΝΔ, έτσι που την έκανε ο Σαμαράς. Αυτός είναι ο δημοκρατικός διάλογος στις γραμμές της. Αυτό είναι το κλίμα σύμπνοιας που διαφημίζει ο πρωθυπουργός και αναπαράγουν όλα τα συστημικά ΜΜΕ», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και προσέθεσε: «Κι έχουν το θράσος να ανακαλύπτουν κάθε μέρα ρήξεις και διαμάχες στο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί αυτοί είναι μαθημένοι στην απόλυτη εξουσία του αρχηγού, ότι πει ο Σαμαράς! Πετάει ο Σαμαράς; Πετάει!».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην υπόθεση της Eurobank, λέγοντας ότι «παραχωρείται για ένα κομμάτι ψωμί» και σημείωσε: «Οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού και τώρα χαρίζονται σε εγχώριους και ξένους ολιγάρχες.

»Το σχέδιο τους είναι πια φανερό σε όλους και μόνο όποιος εθελοτυφλεί δεν το βλέπει. Μια χούφτα ολιγάρχες να ελέγξουν έναν εξουθενωμένο λαό. Μια χούφτα συμφέροντα να υποτάξουν μια ολόκληρη χώρα στις ορέξεις τους. Μια χούφτα διαπλεκόμενοι να ελέγχουν την πληροφόρηση και τη ζωή μας σαν Μεγάλος Αδελφός».

Στο πλαίσιο αυτό είπε: «Προειδοποιούμε τους πάντες, ότι για το σκάνδαλο των τραπεζών δεν θα υπάρξει καμιά ασυλία. Οι ένοχοι δεν θα μπορέσουν να κρυφτούν πίσω από κανένα νομικό καταφύγιο, από αυτά που σκαρώνει ο κύριος Βενιζέλος. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει τα πάντα ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Ανεφερόμενος δε στην συζήτηση περί δημοψηφισμάτων, τόνισε, αποφεύγοντας να αναφερθεί ειδικώς στα θέματα της Ευρώπης:

«Κι επειδή τις τελευταίες ώρες γίνεται πολλή συζήτηση για δημοψηφίσματα, θέλω να πω το εξής: Ναι, θα απευθυνθούμε στο λαό για κάθε μεγάλο ζήτημα που αφορά στη δική του ζωή.

»Εμείς δεν θα αποφασίζουμε για σας πριν από σας. Αυτό αποτελεί δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ. Θα απευθυνθούμε στο λαό για την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Για να καθίσει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, θα απευθυνθούμε στο λαό για το ξεκαθάρισμα της κόπρου του Αυγεία της διαπλοκής».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας στα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Χαλκίδα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η μιζέρια γεννά πανικό. Ο κ. Τσίπρας ήθελε να γίνει Τσάβες και κατάντησε Μπέπε Γκρίλλο.

»Εμείς προχωράμε!

»Καλή Ανάσταση κ. Τσίπρα!»