Ενας ακόμη παράγοντας της τοπικής αυτοδιοίκησης που προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία προσχώρησε στον συνδυασμό του Γιάννη Σγουρού για την Περιφέρεια Αττικής. Οπως δήλωσε ο ίδιος ο Γ. Σγουρός τη Μεγάλη Τετάρτη, μέσω του ραδιοσταθμού ΒΗΜΑ FM 99,5, ο πρώην δήμαρχος Πεύκης Παύλος Καμάρας θα συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του.

Ο Παύλος Καμάρας είναι η δεύτερη ηχηρή προσχώρηση «γαλάζιου» τοπικού παράγοντα στην παράταξη του Γ. Σγουρού, μετά από αυτή του Νίκου Χαρδαλιά του Βύρωνα που οριστικοποιήθηκε τη Μεγάλη Δευτέρα, προκαλώντας ένα ακόμη ρήγμα στον συνδυασμό του Γιώργου Κουμουτσάκου, που στηρίζεται μεν επισήμως από τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά βλέπει τον έναν μετά τον άλλον τους (πρώην και νυν) δημάρχους που προέρχονται από το κόμμα να του γυρίζουν την πλάτη.

Παράλληλα πάντως, ο Γιάννης Σγουρός αποκάλυψε μέσω του BHMA FM 99,5 ότι έχει κάνει και πρόταση στον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γρηγόρη Ψαριανό, αλλά η απάντησή του εκκρεμεί καθώς και ότι ανακοινώνει και τον πρώην αντινομάρχη Χάρη Δαμάσκο, επιβεβαιώνοντας τον διακομματικό χαρακτήρα του συνδυασμού του.

«Από την πρώτη μέρα που έγινα είτε νομάρχης είτε περιφερειάρχης δεν κοίταξα κόμματα και χρώματα. Το χρώμα μου ήταν πάντοτε το λευκό, πάσχω από αχρωματοψία» είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Σγουρός στον ΒΗΜΑ FM 99,5 και συνέχισε: «Αλλά δεν είμαι ούτε φυτό, ούτε ψάρι και ξέρουν πολύ καλά οι συνάδελφοί μου και οι πολίτες ότι όταν έμπαιναν στις υπηρεσίες της υπερνομαρχίας εξυπηρετούνταν με βάση το πρόβλημα και το αίτημα που είχαν. Ήταν σαφής η εντολή και η λειτουργία του νομαρχιακού και περιφερειακού συμβουλίου. Εάν δεν λύσουμε τα βασικά προβλήματα, το αν είμαι δεξιός ή αριστερός, ΠΑΣΟΚος ή οτιδήποτε άλλο δεν ενδιαφέρουν πλέον και δεν απασχολούν καθόλου τον πολίτη».

Ο ίδιος προσέθεσε: «Σε λίγη ώρα θα ανακοινώσω τον κ. Χάρη Δαμάσκο που ήταν αντινομάρχης Ανατολικής Αττικής με τον κ. Κουρή και ως τώρα ήταν στο προεδρείο της Περιφέρειας Αττικής. Είναι ένας νέος άνθρωπος, με αυτοδιοικητικές ικανότητες, πετυχημένο απόλυτα στην επαγγελματική και προσωπική του ζωή. Επίσης, τον κ. Παύλο Καμάρα, πρώην δήμαρχο Πεύκης, κι αυτός πετυχημένος άνθρωπος επαγγελματικά, αυτοδιοικητικός 100%. Μαζί με τον κ. Χαρδαλιά, την κυρία Παπαδημητρίου, επίσης εξαιρετική ως αναπληρώτρια περιφερειάρχης, και την κυρία Σταυρούλα Δήμου, στην πολύπαθη Δυτική Αττική, θα κάνουμε σήμερα την ανακοίνωση και θα μείνουν 3-4 υποψηφιότητες που θα ανακοινώσουμε ή αύριο ή μετά το Πάσχα. Γίνονται κάποιες διεργασίες και θέλω να σας πω επίσης ότι χθες είχα μια συζήτηση με τον κ. Ψαριανό και του έκανα μια πρόταση να έρθει ως αντιπεριφερειάρχης και να παραιτηθεί ακόμη και από βουλευτής εάν το ήθελε, για να δείξουμε ουσιαστικά το άνοιγμα που κάνουμε στην κοινωνία των πολιτών. Επιφυλάχθηκε ο κ. Ψαριανός και είμαστε εν αναμονή. Είναι δύσκολο γι’ αυτόν, διότι είναι στο κόμμα της ΔΗΜΑΡ, αλλά το σκέπτεται πάρα πολύ και το επιθυμεί και δεν ξέρω αν οι συνθήκες θα του το επιτρέψουν…»