Την αντίδραση του δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου προκάλεσε η παρουσία του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στην εκδήλωση παρουσίασης του συνδυασμού του αντιπάλου του για τη δημαρχία Γιάννη Μώραλη.

Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο οποίος έχει λάβει την υποστήριξη του ίδιου του Πρωθυπουργού και αρχηγού της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, κάλεσε τον υπουργό Παιδείας «να πει ο ίδιος τι θλέλει».

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο Βασ. Μιχαλολιάκος, ανέφερε ότι ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος είχε πάει και στη δική του συγκέντρωση και στο παρελθόν είχε κάνει εγκωμιαστικά σχόλια για εκείνον.

Οπως όμως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο δήμαρχος Πειραιά, δεν γίνεται ο κ. Αρβανιτόπουλος να είναι «και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα».

Ορμώμενος από την παρουσία του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στη συγκέντρωση του Γιάννη Μώραλη, ο ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε «ποιον στηρίζει η ΝΔ», αλλά και «πόσες συνιστώσες έχει».

Σε σχετική της ανακοίνωση η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει πως προκαλούνται εύλογα ερωτήματα και διερωτάται τα εξής:

«Αραγε ποιον στηρίζει η ΝΔ; Τον κ. Μιχαλολιάκο που χαίρει της επίσημης στήριξης Σαμαρά ή τον κ. Μώραλη που τον στηρίζουν κεντρικά στελέχη του κόμματος και της κυβέρνησης; Τελικά πόσες συνιστώσες έχει η ΝΔ;».