Ακολουθώντας τη συνταγή των τελευταίων εβδομάδων που θέλει καλλιτέχνες, αθλητές, δημοσιογράφους και άλλα δημόσια πρόσωπα να επιστρατεύονται από τα κόμματα για να ενισχύσουν τα ευρωψηφοδέλτια, η παράταξη του Βύρωνα Πολύδωρα ανακοίνωσε τη Μεγάλη Τρίτη ότι στη λίστα της νεοσύστατης Ενωσης για την Πατρίδα και τον Λαό θα είναι και ο λαϊκός τραγουδιστής Μάκης Χριστοδουλόπουλος.

Η ανακοίνωση της Ενωσης για την Πατρίδα και τον Λαό έχει ως εξής:

«Ανακοινώνεται ότι οριστικοποιήθηκε σήμερα η κάθοδος του μεγάλου και δημοφιλούς στην Ελλάδα και στον Ελληνισμό του εξωτερικού, λαϊκού τραγουδιστή Μάκη Χριστοδουλόπουλου, ως υποψηφίου στο Ευρωψηφοδέλτιο της «ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ»».

Ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος είναι όντως ένας τραγουδιστής με καριέρα στο λαϊκό τραγούδη και αξιοσημείωτη απήχηση στο κοινό.

Ισως η πιο εμπορική του επιτυχία είναι το περίφημο «Προσκλητήριο» του 1991.

Μία ημέρα νωρίτερα, τη συνεργασία τους εν όψει των ευρωεκλογών του Μαΐου ανακοίνωσαν σεκοινή συνέντευξη Τύπου, ο Βύρων Πολύδωρας και ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης και επικεφαλής του επίσης νεοσύστατου κόμματος «ΠΑΤΡΙΔΑ» Παναγιώτης Ψωμιάδης, παρουσία μάλιστα των Χρήστου Ζώη και Νίκου Νικολόπουλου.

Ο Β. Πολύδωρας τόνισε ότι η συνεργασία με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη συμβολίζει «την πολιτική παιδεία της οργάνωσης κοινών προσπαθειών και συλλογικοτήτων». Χαρακτήρισε δε τον Παν. Ψωμιάδη «ιστορική φυσιογνωμία της Νέας Δημοκρατίας», είπε ότι «αρετή για εμάς είναι η υπόθεση της συλλογικότητας, ειδικά σήμερα σε ένα κατακερματισμένο τοπίο» και κατέληξε λέγοντας ότι «πρώτο μας μέλημα είναι να έχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είναι βασικός συντελεστής αυτού του στόχου».

Από την πλευρά του, ο Παν. Ψωμιάδης είπε ότι «η χώρα θέλει ενωμένη τη λαϊκή κεντροδεξιά, που αντιστέκεται στην ισοπέδωση της αξιοπρέπειας των πολιτών και του βιοτικού του επιπέδου» και κατέληξε: «Σηκώνω ψηλά τη σημαία της Ελλάδος μαζί με τον Βύρωνα Πολύδωρα, για μια μεγάλη κεντροδεξιά».

Ο Νίκος Νικολόπουλος τόνισε ότι η συνεργασία με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη θα δυναμώσει τον αγώνα που δίνει η «Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό» «για να σκοτώσουμε το κτήνος του Μνημονίου».

Ο Χρήστος Ζώης χαρακτήρισε τον κ. Ψωμιάδη «ακατάπαυστο μαχητή», είπε ότι δεν πρόκειται για ένα άθροισμα προσωπικών φιλοδοξιών και προσέθεσε πως «μηδενίζουμε τις προσωπικές μας φιλοδοξίες για να υπηρετήσουμε έναν ανώτερο σκοπό, να βοηθήσουμε την πατρίδα μας».