«Κανείς επενδυτής δεν θα φέρει τα λεφτά του στην Ελλάδα εάν θεωρήσει ότι θα έρθουν οι μουρλοί στην εξουσία». Γλαφυρός όπως συνήθως, ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε εκ νέου στον ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή, λέγοντας μάλιστα, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό BHMA FM 99,5, πως «ηψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με πείνα!»

Μιλώντας στους δημοσιογράφους Νότη Παπαδόπουλο και Βασίλη Χιώτη, ο Αδ. Γεωργιάδης ήταν για μια ακόμη φορά απόλυτος:

«Δεν θα φέρει άνθρωπος τα λεφτά του στην Ελλάδα, όταν βλέπει ότι θα μπλέξει με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Το καταλαβαίνει κάθε λογικός άνθρωπος αυτό. Δεν το συζητάμε. Αν ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ, θα πεινάσεις κι εσύ και τα παιδιά σου. Τέρμα!» είπε.

Παράλληλαέκανε λόγογια ένα είδος «παιδικού τραύματος» στο οποίο απέδωσε την παραμονή του Γιώργο Σταθάκη στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Θέλω να το πω αυτό, ότι είναι μεγάλη έκπληξη για μένα ότι μένει στον ΣΥΡΙΖΑ και προφανώς κάποια παιδικά τραύματα τον οδηγούν εκεί, διότι δεν εξηγείται διαφορετικά… Είναι και σοβαρός και γνώστης, οπότε κάτι άλλο, ψυχολογικό συμβαίνει» είπε χαρακτηριστικά ο Αδωνις Γεωργιάδης για τον βουλευτή και υπεύθυνο τομέα Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε βέβαιος πως στις ευρωεκλογές η ΝΔ θα είναι πρώτη και παράλληλα συνέδεσε μια ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με απόσυρση του ενδιαφέροντος των ξένων επενδυτών για την Ελλάδα.

«Εάν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα – που το πιστεύω ότι θα είμαστε – το πρόβλημα το πολιτικό θα το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ την άλλη μέρα και όχι η ΝΔ ή η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση θα έχει ανανεώσει την εμπιστοσύνη της και θα μπορέσει να οδηγήσει τη χώρα σε ασφαλές λιμάνι. Δεν λέω ότι είναι ψήφος εμπιστοσύνης οι ευρωεκλογές, αλλά μιλάμε για τον ξένο επενδυτή, όχι για το πολιτικό μας σύστημα. Είσαι επενδυτής δισεκατομμυριούχος και θέλεις να φέρεις τρία-τέσσερα δις στην Ελλάδα. Τα φέρνεις αν νομίζεις ότι την άλλη μέρα έρχονται οι μουρλοί στην εξουσία; Όχι. Τα φέρνεις όταν γίνει αυτό που έγινε χθες στις αγορές; Ναι. Τι μένει, λοιπόν, μεταξύ του να έρθουν οι επενδύσεις και να ανοίξουν δουλειές και να τις βρίσκει ο κόσμος και να πέφτει η ανεργία; Μένει το τελευταίο που έγραψε η Moody’s στην έκθεσή της: να επιβεβαιώσει την πολιτική της σταθερότητα. Αν το κάνει αυτό, λέει η Moody’s, θα την αναβαθμίσει την Ελλάδα πέντε βαθμίδα» προέβλεψε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

«Είναι μουρλοί οι άνθρωποι»

Ο ίδιος ωστόσο με αυτό το γνωστό χειμαρρώδες ύφος συνέχισε μέσω της συχνότητας του ΒΗΜΑ FM 99,5 την επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σοβαρός. Όταν βγαίνει ο κ. Τσίπρας και λέει γιατί δανειστήκαμε από τις αγορές, όταν βγαίνει ο κ. Παπαδημούλης και κλαίει επειδή δεν πήραμε το επιτόκιο από την τρόικα, όταν η κυρία Κωνσταντοπούλου βγαίνει και απειλεί τους επενδυτές ότι θα τους πάει στη φυλακή, ε, πάει. Το έχασε. Είναι μουρλοί οι άνθρωποι! Κανένας δεν φέρνει τα λεφτά του με αυτούς στην Ελλάδα. Πάει, φεύγουν αυτοί από την εικόνα. Δεν θα φέρει άνθρωπος τα λεφτά του στην Ελλάδα, όταν βλέπει ότι θα μπλέξει με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Το καταλαβαίνει κάθε λογικός άνθρωπος αυτό. Δεν το συζητάμε. Αν ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ, θα πεινάσεις κι εσύ και τα παιδιά σου. Τέρμα!

» Οταν μιλάμε για λεφτά, όλα είναι απλά. Το ξαναλέω: θέλεις να φέρεις στην Ελλάδα ένα δις και να αγοράσεις ένα αεροδρόμιο ή να φτιάξεις ένα ξενοδοχείο. Οταν σου δείχνει ο δικηγόρος τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τα φέρνεις; Αντικειμενικά: δεν τα φέρνεις. Το δικό μου το παιδί τότε δεν θα βρει δουλειά. Απλά είναι τα πράγματα και δεν είναι κινδυνολογία αυτό, είναι στυγνός ρεαλισμός. Τι μένει πλέον ως τελευταίο βήμα εξόδου από την κρίση; Αυτό που λέει η Moody’s. Η επιβεβαίωση της πολιτικής σταθερότητας. Τι λένε, δηλαδή, με απλά λόγια; Παιδιά, έτσι και ψηφίσουν οι Έλληνες Σαμαρά τελειώνουμε. Η ελληνική οικονομία απογειώνεται. Αυτό είναι, μην το ψάχνουμε άλλο. Απλά πράγματα στη ζωή. Πάμε με ηθικό ακμαιότατο λοιπόν να κερδίσουμε τις ευρωεκλογές που είναι η τελευταία εκκρεμότητα, πάμε να δώσουμε τη δυνατότητα στον Πρωθυπουργό που δουλεύει από το πρωί ως το βράδυ και πέτυχε αυτά που πέτυχε για να μας βγάλει οριστικά από την κρίση, διότι μένει το ένα πόδι στην κρίση, το άλλο βγήκε και μένει έτσι αυτή η εκκρεμότητα. Μην κάνουν το λάθος οι πολλοί να νομίζουν ότι τελειώσαμε. Θα τελειώσουμε όταν γυρίσει η οικονομία και για να γίνει αυτό, θέλει πολιτική σταθερότητα. Και πολιτική σταθερότητα υπάρχει μόνο με ΝΔ».