Στην αντεπίθεση πέρασε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, μετά τις βολές που δέχθηκε από τον υποψήφιο δήμαρχο της ΝΔ Αρη Σπηλιωτόπουλο.

Ο Γ. Καμίνης μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο MEGA απέδωσε πολιτική επιπολαιότητα στον Αρη Σπηλιωτόπουλο για τον χαρακτηρισμό της Αθήνας «Καμπούλ» μετά την βομβιστική επίθεση στην οδό Αμερικής και έκανε λόγο για «εγκληματικό» σχόλιο.

Παράλληλα, τόνισε ότι μιλά αβασάνιστα για το θέμα των διαδηλώσεων. «Αλλο πράγμα να καταδικάζουμε το κλείσιμο του κέντρου από μικρό αριθμό διαδηλωτών, το οποίο έχουμε κάνει κι εμείς, κι άλλο να μιλάμε απαξιωτικά για ανθρώπους που έχουν χάσει τις δουλειές τους και βρίσκονται σε απελπισία».

Ο δήμαρχος Αθηναίων δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον Αρη Σπηλιωτόπουλο «ανύπαρκτο βουλευτή».

«Δεν έχει λάβει ούτε μια φορά το λόγο στην Ολομέλεια. Η μόνη δουλειά που είχε κάνει είναι δύο ερωτήσεις στον κ. Δένδια. Είναι ανύπαρκτος βουλευτής».

Με αφορμή, δε, την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, την οποία ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε ότι «ψήφισε με το πιστόλι στον κρόταφο», ο δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε: «Εκεί κρίνονται οι μεγάλοι πολιτικοί άνδρες. Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του».

Απαντώντας, δε, στο σχόλιο του υποψηφίου της ΝΔ ότι ο Δήμος Αθηναίων φέρεται ως «φιλεύσπλαχνη κυρία» σε ό,τι αφορά τα συσσίτια, ο Γ. Καμίνης σημείωσε: «Δεν μπορούμε να τα λέμε αυτά, όταν ο Δήμος στηρίζει τόσο κόσμο σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία. Πρέπει να έχουμε επίγνωση του τι συμβαίνει γύρω μας» είπε και κατέληξε αποδίδοντας άγνοια στον Αργ Σπηλιωτόπουλο.

Ερωτηθείς για τη δήλωση του κ. Σπηλιωτόπουλου, μετά τη βομβιστική επίθεση στην οδό Αμερικής, την Πέμπτη, «ξυπνάς στις 6 το πρωί και μέσα στην Πανεπιστημίου σκάει βόμβα, Καμπούλ», ο δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε ότι ο υποψήφιος της ΝΔ πρέπει να προσέχει τι λέει για την Αθήνα, ειδικά επειδή έχει διατελέσει υπουργός Τουρισμού.

Ο Γ. Καμίνης σημείωσε ότι ο Δήμος Αθηναίων έχει κάνει σκληρή δουλειά για να αυξήσει τον τουρισμό στην Αθήνα, κάτι που έχει επιτύχει -όπως είπε- και χαρακτήρισε τη δήλωση Σπηλιωτόπουλου «εγκληματική», που «προδίδει πολιτική επιπολαιότητα» και αποτελεί δείγμα «δημαγωγίας εν όψει εκλογών».

Παράλληλα, ο Γ. Καμίνης διέψευσε τον Αρη Σπηλιωτόπουλο ως προς την κατηγορία ότι ο Δήμος Αθηναίων δεν πληρώνει τους προμηθευτές του, λέγοντας: «Είμαστε συνεπείς στις οικονομικές υποχρεώσεις μας απέναντι στους προμηθευτές. Οι εταιρίες έρχονται στους διαγωνισμούς πλέον κι αυτό είναι σημαντικό».