«Κυβερνητικούς» και «καθεστωτικούς» υποψήφιους χαρακτήρισε τον Γιάννη Μπουτάρη και τον Σταύρο Καλαφάτη ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

«Η αυτοδιοίκηση είναι κλινικά νεκρή, κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είναι οριακή και είναι αδικία, είναι τραγωδία για την πόλη να έχει να διαλέξει ανάμεσα σε δύο κυβερνητικούς υποψήφιους, που κατά τα άλλα εμφανίζονται ανεξάρτητοι και υπερκομματικοί», είπε ο Μηταφίδης σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους.

«Και ο κ. Μπουτάρης και ο κ. Καλαφάτης συμβολίζουν τη διατήρηση της κυβερνητικής εξουσίας», επισήμανε και πρόσθεσε:

«Η πόλη δεν χρειάζεται καρπαζοεισπράκτορες της εξουσίας. Δεν χρειάζεται δήμαρχο και δημοτικό συμβούλιο που κάνουν δημόσιες σχέσεις με την εξουσία. Το πραγματικό δίλημμα είναι να εκλεγεί δήμαρχος που θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων». Παράλληλα άσκησε κριτική στον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, επειδή δεν εμφανίστηκε στο συλλαλητήριο που έγινε χθες στο πλαίσιο της απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης είπε ότι το «κλειδί» της Θεσσαλονίκης είναι η νεολαία, με δεδομένο ότι έχει και το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο των Βαλκανίων, αλλά παρατήρησε πως «δυστυχώς τα Πανεπιστήμια και η πόλη είναι βίοι παράλληλοι και ασύμπτωτοι».