Τροπολογία για το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών προτίθεται να φέρει στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως έκανε γνωστό η βουλευτής του κόμματος Βασιλική Κατριβάνου.

Ωστόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράραλαμπος Αθανασίου δήλωσε ότι το θέμα είναι σύνθετο και θέλει μελέτη. Η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βασιλική Κατριβάνου είπε ότι το σύμφωνο συμβίωσης θα αφορά τόσο τα ομόφυλα, όσο και τα ετερόφυλα ζευγάρια που δεν καλύπτονται σε διάφορα θέματα (φορολογικά κλπ.).

«Οτιδήποτε φέρνει η τρόικα έχουμε σπεύσει να το δεχθούμε. Δεν έχουμε δικαιολογία να μην ευθυγραμμιστούμε με αυτό», είπε χαρακτηριστικά η Βασιλική Κατριβάνου και ζήτησε από την κυβέρνηση «να προχωρήσουμε γενναία».

«Είναι αίτημα βασικών δικαιωμάτων σε ένα ευνομούμενο κράτος», πρόσθεσε καλώντας τον υπουργό Δικαιοσύνης να δεχθεί την εν λόγω τροπολογία.

Εκ μέρους της κυβέρνησης ο Χαρ. Αθανασίου δήλωσε ότι «η συμβίωση τον ομόφυλων ζευγαριών είναι ένα θέμα, όχι το να συμβιώσουν αλλά οι έννομες συνέπειες από αυτό (υιοθεσίες κλπ.)».

«Δεν είναι απλό το ζήτημα. Θέλει μελέτη. Είναι θέμα αστικού δικαίου και θέλει μελέτη νομική, κοινωνική και θρησκευτική», τόνισε, κάνοντας γνωστό ότι το όλο ζήτημα επεξεργάζεται επιτροπή του υπουργείου και θα έρθει ως ξεχωριστό νομοσχέδιο. «Είμαστε χώρα που έχει δομές και πιστεύω ότι πρέπει αυτά τα θέματα να μελετηθούν με προσοχή», συμπλήρωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.