«Δεν μπαίνω σε συγκυβέρνηση ούτε με Σαμαρά ούτε με Βενιζέλο» επανέλαβε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, διαψεύδοντας τα σχετικά σενάρια, ενώ ξεκαθάρισε ότι το θέμα Μπαλτάκου δεν έχει κλείσει, αφού δεν συνιστά μεμονωμένη περίπτωση στην κυβέρνηση.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ ο κ. Κουβέλης έφερε ως παράδειγμα τη μη υιοθέτηση του αντιρατσιστικού νόμου όπως και του νόμου για τη χορήγηση ιθαγένειας.

«Για τον αντιρατσιστικό νόμο ήταν προεξάρχουσα η παρουσία Μπαλτάκου, συντάξαμε πρόταση νόμου που υιοθετούσε το σχέδιο Ρουπακιώτη και έκανε πίσω» εξήγησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Παράλληλα τόνισε ότι τίθεται ζήτημα για το πώς επιλέγεται ένας γενικός γραμματέας της κυβέρνησης: «όταν έχει συγκεκριμένο αποτύπωμα πολιτικής συμπεριφοράς, εγείρεται πολιτικό ζήτημα» τόνισε.

Ο κ. Κουβέλης συμπλήρωσε ότι έχει απολύτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη.

Ο ίδιος προσπάθησε να δώσει τέλος και στα σενάρια για υποψηφιότητα του στην Προεδρία της Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι δεν προκύπτει ο απαιτούμενος αριθμός βουλευτών και δεν μπορούμε να μιλάμε επί μη πραγματικών στοιχείων. «Είμαι πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, τέλεια και παύλα» είπε.

Τέλος, για το θέμα των δηλώσεων του βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανού, επανέλαβε ότι το κόμμα δεν προχωρεί σε διαγραφές, αλλά «όλοι μας κρινόμαστε».