«Ως πατέρας συγκινήθηκα από την πράξη του υιού Μπαλτάκου» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στην ενέργεια του γιου του παραιτηθέντος γενικού γραμματέα της κυβέρνησης να εισβάλει στα γραφεία της ΧΑ στη Βουλή και να χειροδικήσει εναντίον βουλευτών της.

«Ηθελε να προασπιστεί τον πατέρα του. Καταδικάζω τη βία, αλλά τις πράξεις των ανθρώπων τις κρίνουμε πάντα ανθρώπινα. Ηταν μια ανθρώπινη στιγμή. Οι χρυσαυγίτες το έπαιζαν και μάγκες και λένε και οι ίδιοι ότι πιστεύουν στη βία. Είναι ένα παιδί που βλέπει τον πατέρα του να καταστρέφεται και χάνει τον έλεγχο» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στο Mega.

Αργότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε «προσωπικές απόψεις» και «κολοσσιαία ανοησία» τις δηλώσεις του Τάκη Μπαλτάκου στο βίντεο με τον Ηλία Κασιδιάρη.

«Το βίντεο αποτελεί απόλυτη δικαίωση του Σαμαρά. Πολιτική ουσία στο ζήτημα δεν υφίσταται. Ο Κασιδιάρης έσπευσε να βγάλει το βίντεο τώρα για να σώσει το τομάρι του, και όχι τον αρχηγό του. Δεν έβγαλε στη δημοσιότητα το βίντεο την περασμένη Κυριακή (σ.σ κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου) για να υπερασπιστεί τις αντιμνημονιακές του θέσεις» τόνισε ο υπουργός.

«Είχα δει τον Μπαλτάκο να μιλάει πολλές φορές με τους Χρυσαυγίτες στη Βουλή. Θεωρούσε ότι δεν έπρεπε να ασκηθεί δίωξη στην ΧΑ, και ότι θα βλάψει αυτό την κυβέρνηση. Εγώ τού είχα πει ότι αυτό δεν αφορά την κυβέρνηση είναι θέμα της Δικαιοσύνης» σημείωσε μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης.

«Η ΝΔ δεν συνεργάστηκε με τη ΧΑ, ούτε, είχαμε, ούτε έχουμε ούτε μπορεί να έχουμε καμία σχέση με τη ΧΑ. Τους σιχαινόμαστε» ανέφερε ο Αδωνις Γεωργιάδης.