Σε κατηγορηματική διάψευση των όσων εμφανίζεται να λέει ο αποπεμφθείς γγ της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος, σχετικά με ενόχληση του Πρωθυπουργού για την μη προφυλάκιση στελεχών της ΧΑ και μετέπειτα παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, προχώρησε ο Χαράλαμπος Αθανασίου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι δεν έχει λόγο να παραιτηθεί.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου υπογράμμισε πως εντολή του Αντώνη Σαμαρά από τις πρώτες ημέρες διώξεων ήταν να μην υπάρξει οιαδήποτε ανάμιξη της κυβέρνησης στο ανακριτικό και δικαστικό έργο, προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργία του κράτους δικαίου.

Απαντώντας στο κάλεσμα Τσίπρα να παραιτηθεί, ο υπουργός Δικαιοσύνης κατέστησε σαφές πωςδεν βλέπει οποιονδήποτε λόγο να παραιτηθεί, παραπέμποντας την όποια απόφαση στον πρωθυπουργό.

Στο πολιτικό μέτωπο, ο κ. Αθανασίου απέρριψε τις εικασίες πως η υπόθεση Μπαλτάκου προκαλεί πρόβλημα στην κυβέρνηση, σημειώνοντας πως πρόκειται για μία «τρικυμία που δεν έχει ουσιαστική βασιμότητα».

«Η κυβέρνηση θα αντιμετώπιζε πρόβλημα αν είχε οποιαδήποτε ανάμιξη» στις διώξεις της ΧΑ, εξήγησε ο κ. Αθανασίου.

Απέδωσε, δε, τις αντιδράσεις της Χρυσής Αυγής και του ΣΥΡΙΖΑσε απόπειρα «αποπροσανατολισμού» της κοινής γνώμης από τα τυχόν εγκλήματα της ΧΑ, και σε προσπάθεια της Κουμουνδούρου να ξεφύγει από τις «ήττες» που έχει υποστεί τις τελευταίες εβδομάδες.