Για «πολιτικά παιχνίδια» της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή και «για παρασκηνιακές κινήσεις» κύκλων της ΝΔ με τους νεοναζί, έκανε λόγο η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της μετά την αποκάλυψη της βιντεοσκοπημένης συνομιλίας στην οποία ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος εμφανίζεται να συνομιλεί με τον Ηλία Κασιδιάρη και να αποδομεί εν πολλοίς τις διώξεις κατά των στελεχών της ΧΑ.

«Οι συνομιλίες Μπαλτάκου – Κασιδιάρη καταγράφουν τις παρασκηνιακές κινήσεις κύκλων της ΝΔ με το ακροδεξιό νεοναζιστικό σχήμα» ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Αγίου Κωνσταντίνου το μεσημέρι της Τετάρτης. Στην ίδια ανακοίνωση συνέχισε:

» Πρόκειται για τεράστιο πολιτικό ζήτημα που ανακύπτει μέσα στον κορυφαίο ηγετικό πυρήνα της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός διατήρησε επί μακρόν στη θέση του ένα πολιτικό πρόσωπο που με τη γενικότερη στάση του προκάλεσε τη δημοκρατική κοινή γνώμη. Νωπές είναι ακόμα οι δηλώσεις του ότι «γεννήθηκε και θα πεθάνει αντικομμουνιστής» όπως και ο λυσσώδης αγώνας που έδωσε για να μπλοκάρει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στην τρικομματική κυβέρνηση.

» Ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνηση οφείλουν άμεσα να δώσουν εξηγήσεις για τα πολιτικά παιχνίδια με τη Χρυσή Αυγή».