Έκκληση στον ευρωβουλευτή Νίκο Χρυσόγελο και σε άλλα στελέχη που έχουν αποστασιοποιηθεί απευθύνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, για συστράτευση, με στόχο την κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με όσα είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλης Τρεμόπουλος, που ήταν ο προκάτοχός του στην Ευρωβουλή, το Πανελλαδικό Συμβούλιο του κόμματος αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, να απευθύνει την εν λόγω έκκληση και στην απόφαση αυτή επισημαίνονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Αναγνωρίζουμε ότι η επικρατούσα κορύφωση της κρίσης στο κόμμα μας είναι αποτέλεσμα μακρόχρονων προσωπικών ή συλλογικών ευθυνών και λαθεμένων επιλογών όλων μας. Στο όνομα της συλλογικής ευθύνης, της κοινής υποχρέωσης και επείγουσας ανάγκης να υπερασπίσουμε το φορέα της πολιτικής οικολογίας, το έργο μας στη δοκιμαζόμενη κοινωνία και το ευρωκοινοβούλιο, επιβεβαιώνουμε την απόλυτη και ανυποχώρητη εμπιστοσύνη μας στις αρχές της οικολογικής σκέψης και τις πολιτικές του οικολογικού μανιφέστου και επιδιώκουμε την από κοινού κάθοδο στις ευρωεκλογές.

»Καλούμε όλους τους ενεργούς ή αποστασιοποιημένους, παλαιούς ή νέους συναγωνιστές να δυναμώσουμε το κόμμα, να ενισχύσουμε το πολιτικό-κοινωνικό μας έργο, να βάλουμε τις βάσεις, να αναπτύξουμε τις διαδικασίες κατανόησης και υπέρβασης των αδυναμιών μας. Αγωνιζόμαστε και οικοδομούμε το μέλλον που δικαιούμαστε!».