Την τακτική του Φώτη Κουβέλη που αποφάσισε και επέβαλε το «όχι» στο πολυνομοσχέδιο προς τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, κατέκρινε και ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΒΗΜΑ FM 99,5 ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, μέχρι πριν από λίγους μήνες από τους στενότερους συνεργάτες του Φώτη Κουβέλη, σχολίασε τη στάση της ΔΗΜΑΡ στην ψηφοφορία και την ηχηρή απουσία των δύο βουλευτών, του Γρηγόρη Ψαριανού και του Βασίλη Οικονόμου.

«Η στάση και απουσία των δύο βουλευτών σχετίζεται και με τη διαδικασία που ακολούθησε ο κ. Κουβέλης στην κοινοβουλευτική ομάδα, όταν δήλωσε ότι η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο. Αυτό νομίζω ότι ενόχλησε τους δύο βουλευτές. Είναι πολύ καλύτερο να μην εξαγγέλλονται οι αποφάσεις, αλλά στην Ελλάδα πάντοτε οι πρόεδροι ανακοινώνουν τις αποφάσεις. Καλό θα ήταν να μη γίνεται αυτό, για να αποφευχθούν τριβές. Αφού το πολυνομοσχέδιο είχε τρία άρθρα, δυσκολεύει πάρα πολύ. Εκτιμώ ότι αν ήταν περισσότερα άρθρα, η ΔΗΜΑΡ θα έπρεπε να ψηφίσει κάποια από αυτά» σημείωσε ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, ο οποίος επεσήμανε παράλληλα την ανάγκη για την ενίσχυση του χώρου της Κεντροαριστεράς.

«Θεωρώ ότι πάση θυσία ο χώρος πρέπει να υπάρξει, διότι την ώρα που στη Βουλή έκαιγε το πράγμα, με την πρόταση μομφής, που ήταν μια άστοχη ενέργεια και δεν έπρεπε να γίνει, γιατί έγινε με όρους πόλωσης, ο κ. Κουβέλης ήταν προσεκτικός και δεν λαΐκισε. Πρέπει πάση θυσία λοιπόν αυτός ο χώρος να υπάρχει και να κάνουμε όλοι όσοι είμαστε στη ΔΗΜΑΡ τα πάντα για να επιβιώσει. Χρειάζονται γενναίες πρωτοβουλίες, τις οποίες νομίζω ότι θα πάρουμε το επόμενο διάστημα» είπε το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ.

Ο ίδιος ωστόσο, σε άλλο σημείο της ραδιοφωνικής του παρέμβασης στον ΒΗΜΑ FM 99,5 στάθηκε στις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ μετά την κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου να μην ψηφίσει το άρθρο του πολυνομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

«Θα πρέπει να καταλάβουν και τα κόμματα ότι οι βουλευτές έχουν την πολυτέλεια να αποφασίζουν. Δεν μπορείς με ένα παρών αυτόματα να διαγράφεσαι. Αυτό, όμως, που έχει ενδιαφέρον είναι οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, μετά την απόφαση Παπανδρέου να καταψηφίσει το άρθρο για τις τράπεζες. Νομίζω ότι σιγά-σιγά μπαίνουμε προς τη διαδικασία ρήξης, αλλά όλα αυτά θα γίνουν μετά τις ευρωεκλογές. Πάντως, ήταν ένα ηχηρό μήνυμα από την πλευρά Παπανδρέου».