Στην τελική ρύθμιση αναφέρεται ότι το παστεριωμένο γάλα θα είναι διάρκειας έως 7 ημέρες (από 5 ημέρες), δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης. Πρόσθεσε πάντως πως δεν μπορεί να κάνει καμία εκτίμηση αν αυτό θα γίνει αποδεκτό από την τρόικα.

«Χαίρομαι που και το υπουργείο Ανάπτυξης και το Οικονομικών αλλά και η τρόικα συμφώνησε. Τώρα, στη διατύπωση υπήρχαν προβλήματα που λύθηκαν. Θέλω να πιστεύω ότι θα το δεχτούν» δήλωσε ο κ. Τσαυτάρης.

Πάντως, ο ίδιος συμπλήρωσε με νόημα ότι χωρίς την ψήφο των βουλευτών δεν υπάρχει νόμος:

«Πρέπει όμως να μην ξεχνάμε ότι και η τρόικα δεν μπορεί να αποφασίζει μόνη της και μετά να λέει «ψηφίστε το». Μπορεί να πει κάτι η τρόικα, αλλά αν δεν το ψηφίσουν οι βουλευτές δεν περνάει το νομοσχέδιο».

Ερωτηθείς για την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Μ. Χαρακόπουλου, αλλά και για το αν σκέφτηκε και ο ίδιος να παραιτηθεί σε περίπτωση που δεν γινόταν αποδεκτή η πρότασή του, ο κ. Τσαυτάρης απάντησε:

«Φυσικά αν αναιρείτο η όλη μου προσπάθεια να κάνω κάτι σωστό, δεν θα ήθελα με τίποτα να αγνοήσω τις γνώσεις μου, την επιστήμη και την εμπειρία μου και να βάλω την υπογραφή μου σε κάτι που δεν ήταν σωστό.

»Επειδή όμως η δικιά μου υπογραφή ήταν σημαντική, ή θα έπρεπε να βγει τελείως το γάλα απ’ έξω για να υπογράψω το νομοσχέδιο για όλα τα άλλα πράγματα, ή θα έπρεπε να το τροποποιήσουμε προς τη σωστή κατεύθυνση» συμπλήρωσε.