Επιβεβαίωση του κατηγορητηρίου περί εγκληματικής οργάνωσης και ταυτόχρονα ομολογία για την έκνομη δράση των χρυσαυγιτών αποτελεί η αποχώρηση του βουλευτή Λάρισας Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής. Επισήμως, η ΧΑ χαρακτήρισε τον βουλευτή «Ιούδα» και απέδωσε την απόφασή του στην «τρομοκρατία του ανθελληνικού καθεστώτος κατά της Χρυσής Αυγής, τις δολοφονίες και τις απειλές φυλάκισης όλων των βουλευτών». Ωστόσο τον κάλεσε να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα παραδίδοντάς της την έδρα.

Η επιστολή του Αλεξόπουλου προς τον Πρόεδρο της Βουλής αποκτά βαρύτητα με δεδομένη και τη χρονική στιγμή που ο βουλευτής επέλεξε να ανεξαρτητοποιηθεί. Η διαδικασία για την άρση της ασυλίας των χρυσαυγιτών βουλευτών είναι σε εξέλιξη και τις επόμενες ημέρες η Βουλή αναμένεται να αποφανθεί επί του αιτήματος των δύο εφετών – ειδικών ανακριτριών που χειρίζονται την υπόθεση. Το αίτημα για την άρση ασυλίας έχει τεθεί και για τον Αλεξόπουλο και αφορά την ένταξη, συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Με την επιστολή του, ο 43χρονος βουλευτής Λάρισας ομολογεί και αποδέχεται την εγκληματική δράση μελών της Χρυσής Αυγής:

«Στην απόφασή μου αυτή κατέληξα μετά από σωρεία αποκαλύψεων για τη δράση μελών της, που χαρακτηρίστηκε ως εγκληματική, την οποία ασφαλώς δεν γνώριζα και μάλιστα λυπάμαι γιατί δεν ενήργησα νωρίτερα και δεν διαφοροποίησα τη στάση μου όταν έβλεπα σε ποιους δρόμους οδηγούνται, μια πολιτική προσπάθεια που εγώ την πίστεψα ως πατριωτική, αντισυστημική, κοινωνική και κατέληξε να χαρακτηρίζεται από δράσεις και ενέργειες που εγώ, αλλά και πολλοί συναγωνιστές μου καταδικάζουμε απερίφραστα και μετανιώνω που έστω και άθελά μου συνδέθηκα πολιτικά με αυτές». Προαναγγέλλοντας μάλιστα αποκαλύψεις, προσθέτει ότι θα ήθελε να είχε κάνει νωρίτερα αυτή τη δήλωση, «αλλά δεν το έκανα για λόγους που επιφυλάσσομαι να αναφέρω στο μέλλον».

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, άγνωστοι είχαν προκαλέσει φθορές στο κατάστημα πώλησης ζωοτροφών που διατηρεί με την οικογένειά του, στη Λάρισα. Τότε, ο Αλεξόπουλος είχε δηλώσει ότι δεχόταν απειλές για τη ζωή του και τις ζωές μελών της οικογενείας του.