Την απόφασή του να παραιτηθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής και κατά συνέπεια την ανεξαρτητοποίησή του, ανακοίνωσε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο βουλευτής Λάρισας της ΧΑ, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.

Στην επιστολή αναφέρει ότι «διαχωρίζει τη θέση του από το κόμμα» ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η πράξη του έχει να κάνει με τις διώξεις που ασκούνται σε βάρος των βουλευτών του κόμματος καθώς σε συνομιλίες του πριν από λίγες ημέρες με κοινοβουλευτικούς συντάκτες υποστήριζε ότι ο ίδιος δεν είχε καμία σχέση με τη δράση και τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται τα υπόλοιπα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής.

Ανακοίνωση της ΧΑ

«Η τρομοκρατία του ανθελληνικού καθεστώτος κατά της Χρυσής Αυγής, οι δολοφονίες και οι απειλές φυλάκισης όλων των βουλευτών, ήταν λογικό να μετατρέψουν έναν απλό άνθρωπο σε συκοφάντη και σε προδότη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή σχολιάζοντας την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή.

Η Χρυσή Αυγή τον καλεί «να παραδώσει την έδρα του στον ελληνικό λαό, στα εκατομμύρια των πολιτών που στηρίζουν την Χρυσή Αυγή ως μοναδική ελπίδα αναγέννησης της Ελλάδος απέναντι σε ένα σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς». «Πριν την Ανάσταση πάντα υπάρχει ένας Ιούδας», καταλήγει η ανακοίνωση.