Τιμητική για τον ίδιο και τη χώρα χαρακτήρισε ο Θόδωρος Πάγκαλος την πρόταση που του έκανε (προ εξαμήνου, όπως εξήγησε) ο υπουργός Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη στρατιωτική σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 ο πρώην υπουργός ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν μετανιώνει για αυτά που έλεγα προεκλογικά, στις δημοτικές εκλογές του 1994 για τον τότε συνυποψήφιό του Δημήτρη Αβραμόπουλο, όταν τον είχε αποκαλέσει «κύριο τίποτα».

«Η πολιτική είναι άγριο σπορ. Δεν είναι μπάσκετ. Είναι ράγκμπι ή, για να πω κάτι χειρότερο, χόκεϊ επί πάγου. Πρέπει να παίξεις πολύ ξύλο για να κερδίσεις και να φέρεις τον άλλο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή στη μεγαλύτερη δυνατή δυσχέρεια.»

Αιχμηρός εμφανίστηκε στο θέμα της συνδιάσκεψης για την ‘Ελιά’: «Πώς να πάω αφού δεν με έχουν καλέσει; Θεώρησα ότι με έχουν αποκλείσει και καλώς το έκαναν, αν το έκαναν, αφού αυτοί είναι διοργανωτές. Είχε πάει ένας φίλος μου και τον ρώτησα αν μπορεί να μου πει δυο-τρεις ιδέες από την ομιλία Βενιζέλου. Και μου είπε όχι.»

Ο κ. Πάγκαλος ρωτήθηκε και για το βιβλίο του Δ.Κουφοντίνα, λέγοντας: «Είναι, βεβαίως, δικαίωμα του καθενός να γράφει ό,τι θέλει και επίσης το δικαίωμα, εντός εισαγωγικών, όποιου θέλει να το εκδίδει και να το πουλάει. Εγώ ούτε καν το αγοράζω, διότι πρόκειται για ένα βιβλίο ενός καθάρματος που το μόνο που κάνει είναι να περιγράφει αυτό που παραμένει και θέλει να είναι και στο μέλλον -δηλαδή, ένα κάθαρμα.

» Πιστεύω ότι αυτοί που θαυμάζουν τον Κουφοντίνα είναι της ίδιας κατηγορίας ή άνθρωποι με μια πολύ σοβαρή πνευματική διαταραχή. Αλλά το πολιτικό που με ενδιαφέρει είναι ότι για μία ακόμη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίρνει καθαρή θέση στα θέματα της τρομοκρατίας.»