Για τη Χρυσή Αυγή, την Κεντροαριστερά, το Ποτάμι και το βιβλίο του Κουφοντίνα, μίλησε ο χειμαρρώδης ως συνήθως, Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος στην συνέντευξή του το πρωί της Πέμπτης στον ΒΗΜΑ FM 99,5 και στους δημοσιογράφους Νότη Παπαδόπουλο και Βασίλη Χιώτη, προέβλεψε μεταξύ άλλων ότι η πολιτική κίνηση του Σταύρου Θεοδωράκη θα τα πάει καλύτερα από κάθε άλλον σχηματισμό στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς.

«Υπάρχει χώρος και το θεωρώ ολέθριο λάθος, τεραστίων διαστάσεων, ότι ο χώρος αυτός βγαίνει κονιορτοποιημένος, χωρισμένος σε 3-4 κομμάτια» είπε για την Κεντροαριστερά ο ανεξάρτητος βουλευτής. «Αν πιστέψουμε και τις κινήσεις του Γιώργου Παπανδρέου, μπορεί μεθαύριο τα τρία κομμάτια να γίνουν τέσσερα».

Ο Τατσόπουλος απέδωσε τον κατακερματισμό της Κεντροαριστεράς στον Φώτη Κουβέλη και στον Βαγγέλη Βενιζέλο. «Το λάθος του Κουβέλη είναι το ένα. Το άλλο είναι ότι ο Βενιζέλος, από την πρώτη στιγμή, εναγκαλίστηκε ασφυκτικά και έδειξε ότι θα είναι ένα είδος ξεπλύματος του ΠΑΣΟΚ και ότι η «Ελιά» θα είναι «ΠΑΣΟΚ και περίχωρα…»».

«Δεν έχει σημασία τι θα ψηφίσω. Κάποιο από αυτά τα κόμματα θα ψηφίσω, αλλά δεν έχει καμία σημασία. Η οργή μου έχει σημασία ότι αυτά τα κόμματα δεν μπορούν να ενωθούν. Ποιο θα πάει καλύτερα; Το «Ποτάμι». Διότι είναι το πιο φρέσκο, εκείνο που έχει τα λιγότερα βαρίδια πολιτικά, το παρελθόν και τις αμαρτίες» προέβλεψε ακολούθως ο Τατσόπουλος.

«Αν δεν υπήρχε το αίμα δεν θα διάβαζες πέρα από την 30η σελίδα»

Σε άλλο σημείο της ραδιοφωνικής του συνέντευξης στον ΒΗΜΑ FM 99,5 ο Τατσόπουλος, ανεξάρτητος βουλευτής αλλά και συγγραφέας, κλήθηκε να σχολιάσει την έκδοση του βιβλίου του τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Εχουμε το βιβλίο ενός ανθρώπου με μόνο εκδοτικό ενδιαφέρον ότι δολοφόνησε κάποιους ανθρώπους – και αυτό αφορά και τον εκδότη, διότι πρέπει να αφορά και τον αναγνώστη ένα βιβλίο. Οπως έγραψα στην Athens Voice – αυτό είναι αμαρτία, εντός εισαγωγικών. Διότι ποιο είναι το deal; Σκοτώνω για να με δημοσιεύσετε, λέει ο ένας. Και ο εκδότης λέει ότι σε εκδίδουμε, επειδή σκοτώνεις. Δεν το κάνουμε επειδή έχουμε τρελαθεί από την πένα σου, επειδή γράφεις καλά και λέμε «πωπω, τι γράφεις, τι μαρτυρία είναι αυτή». Κι εγώ το διάβασα το βιβλίο. Και σας λέω ότι αν δεν υπήρχε το αίμα, αυτό το βιβλίο δεν το πηγαίνεις πέρα από την 30η σελίδα. Το θέμα είναι ένα, μία λέξη: αίμα. Αν δεν υπήρχε το αίμα, όλα αυτά που έχει γράψει ο Κουφοντίνας τα έχουν γράψει πολλοί άλλοι, με πολύ πιο ενδιαφέροντα τρόπο και δεν τα έχει διαβάσει άνθρωπος».

«Και ο Κουβέλης να έφτιαχνε παραστρατιωτική οργάνωση θα έλεγα να τεθεί εκτός νόμου»

Αναφορικά τέλος για την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής ο Τατσόπουλος είπε:

«Θεωρώ ότι εκφράζει πολύ καλά την κοινή λογική και εκφράζει την ευκαιρία να ξεφορτωθούμε ένα τοξικό μόρφωμα που είχε γίνει και παραστρατιωτική οργάνωση. Ο Κουβέλης αν έφτιαχνε – λέω τον πιο ήπιο πολιτικό αυτή τη στιγμή στη Βουλή – παραστρατιωτική οργάνωση και σκότωνε κόσμο, θα έλεγα «εκτός νόμου». Δεν έχω πρόβλημα με το ότι είναι ναζιστές, αλλά με το ότι θέλουν να κλείσουν το Κοινοβούλιο. Όποιος και να το έκανε αυτό, ακόμη και οι Οικολόγοι Πράσινοι, θα έλεγα «εκτός νόμου». Κι έχω δεχθεί κριτική σ’ αυτό, αλλά νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ως σύνολο, πέρα από κάποιες επιμέρους διαφωνίες, θα ψηφίσει την άρση ασυλίας των βουλευτών. Τι πρέπει να γίνει με τη Χρυσή Αυγή; Να τεθεί εκτός νόμου με πολιτική απόφαση».