Τη θέση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον κληθεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, δεν θα καταργήσει ή επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο, αλλά τη δανειακή σύμβαση, για ευνοϊκότερους όρους αποπληρωμής του χρέους, εξέφρασε ο υπεύθυνος τομεάρχης Ανάπτυξης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργος Σταθάκης.

«Είναι απόλυτα σαφές, δεν θα επαναδιαπραγματευτούμε το μνημόνιο, θα επαναδιαπραγματευτούμε τη δανειακή σύμβαση. Τους όρους δηλαδή και τις διαδικασίες αποπληρωμής του χρέους» δήλωσε ο Γ. Σταθάκης στον Alpha 96,5 FM Θεσσαλονίκης.

«Η δανειακή σύμβαση λοιπόν θα επαναδιαπραγματευτεί με τους καλύτερους δυνατούς όρους. Εμείς επιζητούμε μία λύση βιωσιμότητας του χρέους, επιζητούμε μία αναστολή τριών χρόνων, έως ότου η οικονομία επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης και μία μεγάλη αναδιάρθρωση του χρέους σε βάθος χρόνου», πρόσθεσε.

Η τοποθέτηση του κ. Σταθάκη προκάλεσε την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου:

«Προ 20 ημερών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Τσίπρας, δήλωσε ότι «πρώτη πράξη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η ακύρωση του Μνημονίου». Σήμερα ο αρμόδιος τομεάρχης Ανάπτυξης κ. Σταθάκης δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν θα επαναδιαπραγματευτεί το Μνημόνιο», αλλά «θα επαναδιαπραγματευτεί τη δανειακή σύμβαση». Τελικά ποιον νομίζουν ότι μπορούν να κοροϊδέψουν;»