Μέτωπο στήριξης στην υποψηφιότητα του σημερινού περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού κατά τις επικείμενες εκλογές του Μαΐου διαμορφώνουν στελέχη της ΝΔ, ενώ στη Λεωφόρο Συγγρού εξακολουθεί να υπάρχει δυστοκία για την επιλογή του προσώπου που θα τους εκπροσωπήσει στη συγκεκριμένη περιφέρεια. Από βουλευτές μέχρι γαλάζιους δημάρχους, ο ένας μετά τον άλλο εμφανίζονται αρνητικοί στην αυτόνομη κάθοδο στελέχους της ΝΔ στη συγκεκριμένη περιφέρεια και τάσσονται υπέρ του κ. Σγουρού.

Το ρεύμα στήριξης είχε ξεκινήσει προ μηνών με αφορμή δημόσιες τοποθετήσεις γαλάζιων δημάρχων, με πρωτεργάτη τον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη, ο οποίος χθες επανήλθε. «Εχουμε έναν περιφερειάρχη αποδεδειγμένα ικανό, έντιμο. Ολοι οι δήμαρχοι είναι ενθουσιασμένοι μαζί του, τον αποκαλούν αδελφό» τόνισε χαρακτηριστικά (στο Mega) ο κ. Χατζηδάκης και αναρωτήθηκε: «Γιατί να μη στηρίξουμε έναν επιτυχημένο αυτοδιοικητικά άνθρωπο, ο οποίος δεν δρα πολιτικά;».

«ΥΠΕΡΒΑΣΗ». Σχολιάζοντας τα περί υπέρβασης στα οποία είχε αναφερθεί στο παρελθόν ο Αντώνης Σαμαράς, ο δήμαρχος του Παλαιού Φαλήρου σημείωσε: «Να η υπέρβαση. Τι άλλο δηλαδή χρειάζεται;». Μάλιστα όταν ρωτήθηκε αν η ΝΔ δεν πρέπει να κατεβάσει υποψήφιο στην Περιφέρεια Αττικής υπογράμμισε: «Εγώ νομίζω ότι πρέπει να στηρίξει τον κ. Σγουρό».

Μιλώντας μάλιστα με ποδοσφαιρικούς όρους, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε: «Τι να κατεβάσει υποψήφιο όταν έχουμε μία ομάδα που ο σέντερ φορ βάζει συνέχεια γκολ; Τι χρειάζεται; Να κατεβάσουμε κάποιον άλλο που θα είναι κενό το τέρμα και θα ρίξει την μπάλα έξω;». Δεν είναι εξάλλου ο μόνος δήμαρχος που δηλώνει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Γιάννη Σγουρού. Προσφάτως και άλλος γαλάζιος δήμαρχος, ο Σωτήρης Μεθενίτης από το Μαρκόπουλο είχε ταχθεί υπέρ μιας νέας θητείας από τον σημερινό περιφερειάρχη, ενώ έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται ανάλογες απόψεις και από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

«Είναι ένα θέμα που η παράταξη πρέπει να το δει» σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ Ιορδάνης Τζαμτζής, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο στήριξης του νυν περιφερειάρχη και πρόσθεσε (μιλώντας επίσης στο Mega): «Ξέρω χρόνια τον Γιάννη Σγουρό και εκτιμώ το έργο που έχει κάνει». Οπως πάντως διευκρίνισε δεν είναι πλέον υπεύθυνος του τομέα Αυτοδιοίκησης. «Υπάρχουν όργανα τα οποία θα συζητήσουν το θέμα» ανέφερε ο κ. Τζαμτζής.

Παρόμοιες ήταν και οι δηλώσεις της ευρωβουλευτού Νίκης Τζαβέλλα, η οποία προσφάτως επανήλθε στους κόλπους της ΝΔ. «Πρόκειται για ένα πολύ ικανό και ενδεδειγμένο άτομο» τόνισε (στο Mega) και υπογράμμισε πως «τον γνωρίζω χρόνια, τον εκτιμώ πάρα πολύ και έχω δει και τη δουλειά του από την Ευρώπη ως περιφερειάρχη αυτά τα χρόνια».

Ο ίδιος ο Γιάννης Σγουρός δήλωσε έτοιμος να διεκδικήσει μία νέα θητεία, υπογραμμίζοντας πάντως πως η επίσημη ανακοίνωση για την υποψηφιότητά του θα γίνει εν καιρώ και αφού προηγηθεί ο απολογισμός των πεπραγμένων της περιφερειακής Αρχής καθώς και η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη της Επιτροπής των Περιφερειών, η οποία διοργανώνεται από την Περιφέρεια Αττικής στις αρχές Μαρτίου.

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗ. Στο μεταξύ, στη Συγγρού συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις –αν και με μικρότερη ένταση –για τη μετακίνηση του Ανδρέα Παχατουρίδη από τον Δήμο του Περιστερίου στη μάχη για την Περιφέρεια Αττικής. Κομματικές πηγές αναφέρουν μάλιστα ότι αναμένονται τα αποτελέσματα μετρήσεων για την απήχηση Παχατουρίδη προκειμένου να κλείσει ο κύκλος των συζητήσεων, αρνητικά ή θετικά, για τη συγκεκριμένη επιλογή.

Πάντως, ήδη στο γαλάζιο στρατόπεδο εξετάζουν και το ενδεχόμενο προώθησης άλλων υποψηφίων για την περιφέρεια, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει δυστοκία για την επιλογή στελέχους πρώτης γραμμής. Σε κάθε περίπτωση, οι ίδιοι πηγές τόνιζαν ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μέχρι τα τέλη του μήνα ή το αργότερο αρχές Μαρτίου.