Σφοδρή επίθεση εναντίον εκείνων που μιλούν για πρωτογενές πλεόνασμα και ταυτόχρονα επικρίνουν την πολιτική της διετίας 2010-11, «επιχειρώντας να αποδώσουν όλα τα δεινά στη συγκεκριμένη διετία για να εμφανιστούν, οι ίδιοι, άμωμοι και άσπιλοι ενόψει εκλογών», εξαπολύει, με σχόλιό του, ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, σε θέματα Τύπου, Γιώργος Ελενόπουλος.

Τους ειρωνεύεται, μιλώντας για τον «πόνο τους, που δεν είναι άλλος από τα δεινά της διετίας 2010-11», στην οποία οφείλεται, όπως λέει, εν πολλοίς, το πρωτογενές πλεόνασμα για το οποίο υπερηφανεύονται, και το οποίο, «δεν δημιουργήθηκε με μαγικές συνταγές Ζαππείου».

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γ. Ελενόπουλος υποστηρίζει ότι το μεγάλο έλλειμμα, που είχαν δημιουργήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, μειώθηκε δραστικά εκείνη τη διετία και ζητεί από τους επικριτές της να θυμηθούν ποια ήταν τα πρώτα μέτρα του μνημονίου και ποια μέτρα πήραν οι ίδιοι μετά το δεύτερο μνημόνιο. Όπως επίσης και σε πόσα δισ. υπολογίζονταν τα μέτρα που απαιτούνταν τον Νοέμβριο του 2011 και σε πόσα τελικά ανήλθαν. Επιπλέον, κάνει λόγο και για τον χρόνο που χάθηκε μέχρι τις εκλογές, «στο βωμό μικροκομματικών ή και προσωπικών σκοπιμοτήτων», για την ικανοποίηση των οποίων «έπεσε μια εκλεγμένη κυβέρνηση».

Αφήνει αιχμές και για τη στάση και συμπεριφορά στελεχών του ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας ότι οι «σκοπιμότητες διεμβόλισαν τα όρια της παράταξης».

Αναφέρει επίσης ότι στο όνομα των σκοπιμοτήτων αποδυναμώνονται οι μεταρρυθμίσεις της περιόδου 2010-11, για τις οποίες η χώρα κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ.

Προειδοποιεί τέλος ότι «την επόμενη φορά που θα που θα επιχειρήσουν να κρυφτούν πίσω από μια κυβέρνηση που θυσιάστηκε, για να παίζουν ανερυθρίαστα τα παιχνίδια τους, θα τους το θυμίσουμε εμείς».