Να αποσυρθεί η υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη για την περιφέρεια Πελοποννήσου ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – και στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας – Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος μιλώντας τη Δευτέρα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν εμμένουμε στη λάθος επιλογή… ο ΣΥΡΙΖΑ εχει αποδείξει ότι είναι μεγάλο κόμμα που διορθώνει τα λάθη του».

Λίγες ώρες νωρίτερα, το βράδυ της Κυριακής, η νομαρχιακή επιτροπή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ είχε καταψηφίσει την υποψηφιότητα Βουδούρη η οποία είχε εγκριθεί πριν από μία εβδομάδα από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Με συντριπτική πλειοψηφία (25 κατά, 8 λευκά και καμία θετική ψήφο), η νομαρχιακή επιτροπή καταψήφισε την υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη την οποία είχε πρότεινε η ηγεσία του κόμματος, προκαλώντας έτσι ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα στους σχεδιασμούς της Κουμουνδούρου, μετά και το πάθημα της υποψηφιότητας του Θόδωρου Καρυπίδη στη Δυτ. Μακεδονία.

Σχολιάζοντας την απόφαση της νομαρχιακής Μεσσηνίας, ο Δημ. Στρατούλης είπε ότι «αποδεικνύει πόσο δημοκρατικά λειτουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ»

«Εγώ ήμουν από αυτούς που ήταν αντίθετοι. Δεν εμμένουμε στη λάθος επιλογή, ό,τι κάναμε με τον κ. Καρυπίδη, θα κάνουμε και με τον κ. Βουδούρη αν υπάρχει πρόβλημα. Μεγάλα κόμματα μεγάλες φουρτούνες, ο ΣΥΡΙΖΑ εχει αποδείξει ότι είναι μεγάλο κόμμα που συντεταγμένα διορθώνει τα λάθη του» δήλωσε ο Δμ. Στρατούλης.

Ο Οδ. Βουδούρης είχε πρωτοεκλεγεί βουλευτής το 2009 στη Μεσσηνία με το ΠΑΣΟΚ, ενώ στις εκλογές του 2012 είχε εκλέγει στη Β’ Αθηνών με τη ΔΗΜΑΡ.

Κατά της υποψηφιότητας Βουδούρη τάχθηκε ομόφωνα την Παρασκευή το βράδυ και η Νομαρχιακή Κορινθίας όπως και η τοπική της πόλης του Ναυπλίου. Το βράδυ διεξάγεται ψηφοφορία στη Νομαρχιακή Αρκαδίας όπου κι εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα είναι πολύ αρνητικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις αμέσως επόμενες ώρες ο Οδ Βουδούρης πρόκειται να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα σε μια προσπάθεια να επιλυθεί το θέμα. Ο κ. Βουδούρης επιθυμούσε στήριξη από τις τοπικές οργανώσεις της Πελοποννήσου για να είναι υποψήφιος.