Αυστηρό μήνυμα στη μειοψηφία της ΔΗΜΑΡ να σεβαστεί τις αποφάσεις του Συνεδρίου αναμένεται να στείλει σήμερα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος ο Φώτης Κουβέλης, την ώρα που η πλευρά του Σπύρου Λυκούδη αναμένεται να προχωρήσει στη συγκρότηση Ρεύματος στο εσωτερικό του κόμματος.

Μάλιστα χθες το βράδυ η μειοψηφία προκάλεσε συνάντηση των μελών της προκειμένου να συζητηθούν οι λεπτομέρειες για την ίδρυση της νέας τάσης αλλά και για να καθοριστεί η στάση της στην Κεντρική Επιτροπή.

Ομως ο Φώτης Κουβέλης, στα αυτιά του οποίου έχουν φθάσει οι πληροφορίες ότι ορισμένοι από τους διαφωνούντες –κυρίως όσοι δεν έθεσαν υποψηφιότητα στα όργανα –προτίθενται να αποχωρήσουν από τη ΔΗΜΑΡ για να ενταχθούν επισήμως στους 58, εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος με τις δημόσιες διαφοροποιήσεις. Στη σημερινή παρέμβασή του, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αξιώσει από όλους να υπηρετήσουν τις αποφάσεις του Συνεδρίου, οι οποίες κινούνται στην κατεύθυνση της συγκρότησης του τρίτου πόλου και να μη δημιουργούν προβλήματα στο εσωτερικό της Αγίου Κωνσταντίνου.

Στην απόφασή του αυτή τον οδηγεί και η διαλυτική εικόνα που παρουσιάζει η ΔΗΜΑΡ με τις δημόσιες εμφανίσεις προβεβλημένων στελεχών της (Λυκούδης, Ψαριανός, Παπαδόπουλος) στις εκδηλώσεις των 58 καθώς και η ανακυκλούμενη εσωστρέφεια από δηλώσεις βουλευτών, όπως η τελευταία του Βασίλη Οικονόμου που ουσιαστικά μίλησε για αποκλεισμούς και ζήτησε από τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος να παρέμβει.

Ο κ. Κουβέλης θα ζητήσει από την Κεντρική Επιτροπή εξουσιοδότηση για να προχωρήσει στη συγκρότηση του τρίτου πόλου και θα ανακοινώσει ότι το επόμενο διάστημα σε έκτακτη συνεδρίαση του οργάνου θα επικυρωθούν οι όποιες συνεργασίες και συμμαχίες θα επιλέξει η ΔΗΜΑΡ.

Ως εκ τούτου, ούτε αύριο αναμένεται να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για το μέλλον της συμπόρευσης ΔΗΜΑΡ και Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα. Παρ’ όλα αυτά, στελέχη της Αγίου Κωνσταντίνου διαβεβαιώνουν ότι ο σχεδιασμός της ηγεσίας περιλαμβάνει και το κόμμα του κ. Λοβέρδου.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΔΗΜΑΡ, όπως τον παρουσίασε ο γραμματέας της Θανάσης Θεοχαρόπουλος, για την επιλογή των υποψηφίων στο ευρωψηφοδέλτιο θα γίνει δημοψήφισμα γύρω στα μέσα Μαρτίου.