Εντονο φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου και τη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κατά την ακρόαση του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή.

Μετά μάλιστα το επεισόδιο, η Λιάνα Κανέλλη δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η Ζωή Κωνσταντόπουλου «λέει μπουρδολογίες»!

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπέβαλε σε μακρές διευκρινιστικές ερωτήσεις (για την ΕΡΤ, την λίστα Λαγκάρντ κ.ά.) για τις απαντήσεις που έδινε ο Λέανδρος Ρακιντζής – μία μετρήθηκε πως είχε διάρκεια 20 λεπτά! – όταν παρενέβη η Λιάνα Κανέλλη, ζητώντας της να σταματήσει: «Σταματήστε επιτέλους. Ελεος! Δεν θα κάνετε την προεδρεύουσα εδώ μέσα. Ρωτάτε επι 25 λεπτά!».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου τής επισήμανε ότι μόλις εισήλθε στην αίθουσα. «Μπήκα, βγήκα, ξαναμπήκα και ακόμα ρωτάτε» της απάντησε η Κανέλλη.

Στον καβγά παρενέβη ο πρόεδρος της Επιτροπής Τ. Νεράντζης λέγοντας με αυστηρό τόνο στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: «Επειδή εξαγριώνετε όλα τα μέλη της Επιτροπής δεν σας επιτρέπω να κάνετε ερωτήσεις».

«Αφού το προεδρείο έχει ταυτόσημη θέση με το ΚΚΕ να μην γίνονται ερωτήσεις, σταματώ», σχολίασε η Ζωή ωνσταντοπούλου, προκαλώντας την αντίδραση της βουλευτού του ΚΚΕ:« Ανακαλέστε αμέσως», είπε και φώναξε ότι το ΚΚΕ «δεν θα γίνει σάκος του μποξ», ενώ έκανε λόγο για «θεσμοθετημένη κόντρα».

«Δεν ντρέπεστε;», συνέχισε η βουλευτής του ΚΚΕ. «Όχι», απάντησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Αφού δεν ντρέπεστε εσείς, δεν θα ντραπεί κανείς για λογαριασμό σας», ανταπάντησε η Λιάνα Κανέλλη και δήλωσε: «Αποχωρώ για να δει ότι το ΚΚΕ της δίνει το χρόνο του να ανοητολογεί μέχρι το βράδυ».