Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Μητσοτάκη και Καραμανλή Μιχάλης Λιάπης χρησιμοποίησε κοινοτικές χρημοτοδοτήσεις για την ανακαίνιση του σπιτιού που έχει στο Μεγάλο Χωριό της Ευρυτανίας.

Οπως αναφέρει το Εθνος της Κυριακής ο κ. Λιάπης ενέταξε το σπίτι που ανήκε στην οικογένειά του -και κατά 50% σήμερα στον ίδιο όπως φαίνεται από το πόθεν έσχες του- στην Ευρυτανία σε πρόγραμμα για διαμόρφωση τουριστικών καταλυμμάτων την περίοδο 1992-1993, όταν δηλαδή ήταν υφυπουργός Εμπορίου στην κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Το ποσό που πήρε όμως, το οποίο έφθανε τα 10 εκατ. δραχμές χρησιμοποιήθηκε για την ανακαίνιση του σπιτιού, το οποίο δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ ως τουριστικό κατάλυμμα καθώς δεν φιλοξενήθηκε ποτέ σε αυτό ούτε ένας τουρίστας.

Ως ενδιάμεσος φορέας για την επιδότηση λειτούργησε η αναπτυξιακή εταιρίας της νομαρχίας Ευρυτανίας πρόεδρος της οποίας ήταν ο τότε νομάρχης και νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κοντογεώργος, ο οποίος μιλώντας στο Mega Channel επιβεβαίωσε ότι το σπίτι είχε ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και τόνισε: «Από το Μεγάλο Χωριό μπήκαν δέκα εκμεταλλεύσεις μεταξύ των οποίων και της οικογένειας, μάλλον της θείας του Λιάπη, με εκπρόσωπο τον Μάρκο Λιάπη. Ενετάχθη μια τέτοια επένδυση όμως από εκεί και πέρα δεν ξέρω αν πήρε όλα τα ποσά που προβλέπονταν από την αρχική σύμβαση».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ερωτηθείς στο περιστύλιο της Βουλής για το θέμα, δήλωσε τα εξής: «Το σκάνδαλο που συνδέει τον Μ. Λιάπη με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κοντογεώργο, μέσω της «αμαρτωλής» «Ευρυτανία ΑΕ», πρέπει να εκκαθαριστεί άμεσα. Όσοι έφτιαξαν τις βίλες τους, αντί για τουριστικούς ξενώνες, με κοινοτικά κονδύλια, πρέπει να τιμωρηθούν και να δώσουν αμέσως πίσω τα κλεμμένα».