Αιχμή της χθεσινής διακήρυξης υποψηφιότητας του Γιώργου Καμίνη αποτέλεσε και το θέμα της μετανάστευσης αλλά και της βίας, τα οποία χαρακτήρισε μείζονος σημασίας για τη ζωή στην πόλη. «Μία πόλη όπου σημαντικό τμήμα του πληθυσμού της είναι μετανάστες νόμιμοι κάτοικοι», όπως ανέφερε. «Αλλά την ίδια στιγμή η πόλη αυτή έχει καταστεί προορισμός ή σημείο διέλευσης για δεκάδες χιλιάδες μετανάστες που στερούνται νόμιμου τίτλου παραμονής στη χώρα», πρόσθεσε ο κ. Καμίνης.

Περιγράφοντας το ότι στο επίκεντρο της πολιτικής του δήμου είναι η απαρέγκλιτη τήρηση της νομιμότητας με παράλληλη αρχή την ειρηνική συνύπαρξη και το δικαίωμα ένταξης για εκείνους που το δικαιούνται, ο δήμαρχος Αθηναίων δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα πρόσφατα γεγονότα με πρωταγωνιστές μέλη και στελέχη της Χρυσής Αυγής. «Μετά τα τελευταία γεγονότα και τη δημόσια επίδειξη της ωμής βίας από αυτούς που μισούν τη δημοκρατία και την ελευθερία, η πολιτική μας αυτή έχει γίνει πια κοινός τόπος για όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και όλους τους πολιτικούς φορείς που πιστεύουν στη δημοκρατία και μάχονται γι’ αυτήν», τόνισε.

Σε άλλο σημείο της διακήρυξης της υποψηφιότητάς του ο κ. Καμίνης σημείωσε: «Θα συνεχίσουμε να διευρύνουμε και να ενισχύουμε τους τομείς της κοινωνικής μας πολιτικής, εμπλουτίζοντας τις δράσεις μας και διευρύνοντας την κάλυψη των αναγκών καθενός πολίτη ξεχωριστά. Θα προχωρήσουμε τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη της πόλης μας, επιδιώκοντας οικονομικά προγράμματα και συμφωνίες τόσο με την κεντρική διοίκηση όσο και με την ιδιωτική πρωτοβουλία».