Απλήρωτοι εργαζόμενοι της εβδομαδιαίας εφημερίδας Αποκαλύψεις, την οποία εξέδιδε πριν από τέσσερα χρόνια ο δημοσιογράφος Σεραφείμ Κοτρώτσος, επενέβησαν την Πέμπτη στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του «Wolf-Gang, Η Συμμορία του Λύκου (Το Σιδηρούν Παραπέτασμα των Μνημονίων)» στο ξενοδοχείο Athens Plaza, διέκοψαν την εκδήλωση, και ανάγκασαν τους παρευρισκόμενους πολιτικούς να αποχωρήσουν, κατηγορώντας τους μεταξύ άλλων ότι με την παρουσία τους «νομιμοποιούν» έναν εργοδότη που οφείλει πολλά δεδουλευμένα.

Στον χώρο της εκδήλωσης βρίσκονταν ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρης Παπαδημούλης, Δημήτρης Στρατούλης και Ρένα Δούρου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και τέως δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, ο ελληνικής καταγωγής γερμανός ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης, ο πρώην υπουργός Κώστας Λαλιώτης, ο βουλευτής Γιώργος Ντόλιος από το ΠΑΣΟΚ, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Μανώλης, οι πρώην υπουργοί Προκόπης Παυλόπουλος, Κώστας Μαρκόπουλος και Κώστας Τζαβάρας.

Οι πρώην εργαζόμενοι της εφημερίδας εισήλθαν στην αίθουσα που διεξαγόταν η παρουσίαση και κατηγόρησαν τον Σεραφείμ Κοτρώτσο ότι δεν τους έχει καταβάλει τα δεδουλευμένα τους και ζήτησαν από τους βουλευτές να αποχωρήσουν από τη διαδικασία παρουσίασης του βιβλίου και «να μην δώσουν κύρος με την παρουσία τους στον κ. Κοτρώτσο».

«Η παρουσία μου δεν νομιμοποιεί τέτοιες πρακτικές όπως αυτές του κ. Κοτρώτσου, τις οποίες και δεν γνώριζα» σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλης για να συμπληρώσει πως «δεν θα μετάσχω στη συζήτηση σε συμβολική κίνηση συμπαράστασης».

Εξάλλου, ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να φέρει το θέμα στη Βουλή.

Το ίδιο έπραξαν και ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, οΔημήτρης Στρατούλης, η Ρένα Δούρου,ο Γιάννης Μανώλης, αλλά και ο ελληνικής καταγωγής γερμανός ευρωβουλευτής, Γιώργος Χατζημαρκάκης.

Ο δημοσιογράφος – εκδότης της Real News Νίκος Χατζηνικολάου, που επίσης συμμετείχε στην παρουσίαση, δήλωσε πως «συμφωνώ ότι αν τα θέματα δεν είναι ρυθμισμένα, υπάρχει πρόβλημα. Αυτό δε σημαίνει ότι όποιος έχει μια αποτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα μπορεί να χαρακτηρίζεται απατεώνας».

Ο ίδιος ο κ. Κοτρώτσος σε ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Από την πρώτη στιγμή αναγνώρισα προσωπικά- και όχι μόνο εταιρικά – τις οφειλές προς τους εργαζόμενους.

»Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι από αυτούς ήταν άνεργοι όταν ήρθαν στις Αποκαλύψεις, κι αυτό ήταν μια συνειδητή επιλογή. Κατά καιρούς, και όσο μου το επιτρέπουν οι ρυθμισμένες ή υπό ρύθμιση οφειλές προς το Δημόσιο, καταβάλλω διάφορα ποσά σε πρώην εργαζόμενους των Αποκαλύψεων, έναντι των οφειλών μου»