O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ετοιμότητα και καλύτερη προετοιμασία από τους βουλευτές ενόψει της «φουλ αντεπίθεσης» στην κυβέρνηση που σχεδιάζει έως τις γιορτές. Οπως είπε, οι βουλευτές θα πρέπει σε κάθε τοποθέτησή τους να δίνουν έμφαση όχι μόνο στην καταγγελία της μνημονιακής πολιτικής, αλλά και στο κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος. «Πρέπει να έχετε απαντήσεις στο τι θα κάνουμε και πώς θα το κάνουμε και πού θα βρούμε τα λεφτά», φέρεται να είπε στους βουλευτές ο κ. Τσίπρας. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να γίνονται πυκνότερα κοινές συνεδριάσεις του προεδρείου της ΚΟ, των Επιτροπών Ελέγχου Κυβερνητικού Εργου και της Επιτροπής Προγράμματος (Γ. Δραγασάκης).

Αρκετοί βουλευτές από τη δική τους πλευρά έβαλαν το ζήτημα των δημοσίων εμφανίσεων στα ΜΜΕ και ορισμένοι ζήτησαν από το γραφείο Τύπου του κόμματος να συντονίζει τις εμφανίσεις βουλευτών και στελεχών. Αυτή η πρόταση είχε κατατεθεί και παλαιότερα –χωρίς να υλοποιηθεί ποτέ –όταν η Κουμουνδούρου επιχειρούσε να «εναρμονίσει» τις φωνές κυρίως από την πλευρά των συνιστωσών με την κεντρική γραμμή της ηγετικής ομάδας.

Το σχέδιο της αντεπίθεσης του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει πέντε άξονες και έχει ως στόχο να διεμβολίσει τον κυβερνητικό συνασπισμό. Οχημα για την επίτευξη του στόχου θα είναι η συζήτηση για τον προϋπολογισμό, για την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμά πως θα γίνει 7-8 Δεκεμβρίου, και τα εξής νομοσχέδια: φόρος ακινήτων, πλειστηριασμοί, περαιτέρω απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων και μείωση συντάξεων.