Να κρατήσει τη βουλευτική του έδρα ως ανεξάρτητος ζήτησε το ΠΑΣΟΚ από τον Μίμη Ανδρουλάκη, όπως αποκάλυψε ο ίδιος την Τρίτη.

Σημειώνεται ότι η διατήρηση της έδρας από τον Μίμη Ανδρουλάκη εμπόδισε τον πρώτο επιλαχόντα του κόμματος στη Β’ Αθηνών, δηλαδή τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, να μπει στη Βουλή.

Η σύνδεση αυτή δεν έμεινε απαρατήρητη από τον ίδιο τον Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος αναπαρήγαγε (retweet) στον λογαριασμό του στο Twitter δημοσιεύματα ειδησεογραφικών ιστότοπων που ανήρτησαν την είδηση.

Οπως είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής Μίμης Ανδρουλάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επέμεινε να διατηρήσει το βουλευτικό του αξίωμα καθώς έκρινε ότι η παρουσία του στο Κοινοβούλιο «θα ήταν εποικοδομητική».

Ο Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι προσφέρθηκε να παραιτηθεί «για λόγους ηθικής τάξεως». Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Υπερασπίζομαι απολύτως τη γραμμή με την οποία κατεβήκαμε στις εκλογές, είμαι σε πλήρη αντιστοίχηση με το εκλογικό ακροατήριο και για λόγους τάξης έθεσα την έδρα μου στη διάθεση του κόμματος, αλλά μου είπαν ότι η παρουσία μου θα ήταν εποικοδομητική».