Στο «αντάρτικο» κατά του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων επιμένει για τρίτη ημέρα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής, σε μια ακόμη απόδειξη ότι οι διαφωνούντες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος δεν έχουν πειστεί πως οι αλλαγές που επεξεργάζεται η διακομματική ομάδα στο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών θα είναι ουσιαστικές.

«Θα μου πουν ότι θα ρίξω την κυβέρνηση και θα πάω να ψηφίζω ό,τι να ‘ναι; Να πέσει και να πάει στην ευχή της Παναγίας, κατ’ αυτή τη λογική», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας την Τετάρτη στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Ο Μιχάλης Κασσής εξέφρασε παράλληλα την αντίθεση του και στην άρση αναστολής των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας που ζητάει η τρόικα. «Είναι δυνατόν να ψηφίζεις άρση των πλειστηριασμών, αυτή την εποχή που ο άλλος έχει χάσει τα εισοδήματά του, έχει μείνει άνεργος, έχει πάρει ένα δάνειο, πριν από 4-5 χρόνια και σήμερα δεν μπορεί να ανταποκριθεί και θα πας να του πεις σου παίρνω το σπίτι;» είπε.

Οι βολές του Μιχάλη Κασσή κατά του ΕΝΦΑ ξεκίνησαν νωρίς νωρίς από το πρωί της Δευτέρας, λίγες μόλις ώρες αφού είχε καταψηφίσει την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 τη Δευτέρα εξέφρασε την αντίθεσή του τόσο για τον ΕΝΦΑ όσο και για τον νόμο για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

«Δεν δίνω «λευκή επιταγή» και δεν εξουσιοδοτώ κανέναν να φέρει τον νόμο για τα ακίνητα όπως είναι στο σχέδιο, δεν εξουσιοδοτώ κανέναν να φέρει νόμο για τους πλειστηριασμούς, αλλά και για την καλύτερη λειτουργία του Κοινοβουλίου» είπε ο Μιχάλης Κασσής ο οποίος και την Τρίτη, μιλώντας στον ΑΝΤ1 επανέλαβε την πρόθεσή του να καταψηφίσει το επίμαχο νομοσχέδιο για τον ΕΝΦΑ, χαρακτηρίζοντάς το «έκτρωμα», αν δεν υπάρξουν αλλαγές.