Προβληματισμός και απογοήτευση επικρατούν στην Κουμουνδούρου από την ιδιαίτερα χαμηλή προσέλευση του κόσμου στην Πλατεία Συντάγματος χθες το βράδυ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επενδύσει πολλές προσδοκίες για μια μεγάλη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή, την ώρα που εντός ο Αλέξης Τσίπρας θα ερχόταν σε μετωπική σύγκρουση με τον Πρωθυπουργό. Τελικά όμως οι «αγανακτισμένοι» δεν έδωσαν το «παρών», δημιουργώντας έκδηλη απογοήτευση στην ηγετική ομάδα.

Δυσφορία όμως προκάλεσαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος ο κακός συντονισμός της Κουμουνδούρου στη συζήτηση της Βουλής, αλλά και οι υπερβολές βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο. Οι εικόνες της νέας βουλευτού Ζωής Κωνσταντοπούλου να φωνάζει «βοήθεια» έξω από την ΕΡΤ, όπου είχε πάει και η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή, αλλά και άλλων βουλευτών που μιλούσαν για «χούντα», προκάλεσαν αρνητικό παρά θετικό αντίκτυπο.

Αρνητική ήταν η εντύπωση όμως και από το «άδειασμα» που επιφύλαξε ο πρόεδρος του κόμματος στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Παναγιώτη Λαφαζάνη, όταν ο τελευταίος προειδοποίησε με αποχώρηση των βουλευτών εάν δεν έρθει στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας. «Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να αποχωρήσουμε», είπε λίγο αργότερα ο Αλέξης Τσίπρας, δίνοντας την εντύπωση ότι αποδοκιμάζει την πρόταση Λαφαζάνη.

ΓΙΑ ΤΟΝ Μ. ΓΛΕΖΟ. Την ίδια στιγμή, εντύπωση προκάλεσε η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει τις εντυπώσεις που δημιούργησε πρόσφατα συνέντευξη του κ. Γλέζου, στην οποία το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς είχε παραδεχθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι πιο πειστικός όσον αφορά το πού θα βρεθούν τα λεφτά για να υλοποιήσει όσα λέει το πρόγραμμά του.

Με επιστολή που διάβασε ο κ. Λαφαζάνης στο Σώμα, ο κ. Γλέζος απευθύνεται στους «διαστρεβλωτές των απόψεών του» και τους θυμίζει ότι «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια». Και υπογραμμίζει: «Η εκμετάλλευση από συναδέλφους της κυβέρνησης των απόψεών μου για να πλήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί αντιδεοντολογική πολιτική πράξη».