Λάδι στην πολιτική φωτιά που άναψε αρχικά ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, με τα περί «εγκληματικής οργάνωσης» για το ΠΑΣΟΚ και τροφοδότησε μέσω τηλεόρασης τη Δευτέρα το βράδυ ο Πάνος Καμμένος, έριξε την Τρίτη το μεσημέρι η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής των ΑΝΕΛ, Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, η οποία μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 είπε ότι το συγκυβερνών κόμμα «μπορεί να θεωρηθεί εγκληματική οργάνωση με την έννοια ότι… σκοτώνει»!

Απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη για τις δηλώσεις που έκανε στο Star το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, η Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά υποστήριξε για το ΠΑΣΟΚ: «Εγκληματική οργάνωση με την έννοια ότι σκοτώνει, θα συμφωνούσα και συμφωνώ ότι μπορεί θα θεωρηθεί, αν δούμε την εγκληματική οργάνωση με την ευρεία της έννοια. Γιατί δεν μπορώ να χαρακτηρίσω κάπως αλλιώς ένα κόμμα το οποίο φέρνει σε κατάσταση αυτοκτονίας και στην κατάσταση αυτή που βιώνουν πάρα πολλοί. Εμμέσως πλην σαφώς, υπό την ευρεία έννοια του όρου, το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση».

Η ίδια υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι «ηθικός αυτουργός στις αυτοκτονίες» άρα είναι και εγκληματίας…

«Δεν είναι ηθικοί αυτουργοί κάποιοι που έφεραν σε αυτή την κατάσταση τη χώρα; Η ηθική αυτουργία κρίνεται και αυτή ως έγκλημα» είπε η αντιπρόεδρος της Βουλής σε μια σειρά δηλώσεων που αναμένεται να προκαλέσουν νέες εντάσεις στο Κοινοβούλιο και να πλήξουν τη λειτουργία του.

Κατά τα άλλα η Μαρία Κόλλια απέρριψε τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ διότι όπως είπε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει κάνει υπαναχωρήσεις στο θέμα της κατάργησης του μνημονίου: «Κανένας δε με πείθει εμένα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, θα έχει αυτά με τα οποία θα μπορούσαν να συμφωνήσουν οι ΑΝΕΛ. Θα συμφωνείτε μαζί μου ότι αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ δε λέει αυτά που λέμε εμείς για το μνημόνιο. Μπορεί να φαίνεται ότι είναι αντι-μνημονιακό κόμμα. Εμείς μιλάμε για καταγγελία του μνημονίου, κάτι που δεν το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό είναι ένα θέμα. Βεβαιως έχει κάνει υπαναχώρηση», είπε η βουλευτής των ΑΝΕΛ.