Να επιβάλει «σιωπητήριο» στον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκο κάλεσε τον Πρωθυπουργό η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή δηλώσεις του στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά τη Δευτέρα στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5.

Ο Τάκης Μπαλτάκος είχε δηλώσει μεταξύ άλλων στον ΒΗΜΑ FM ότι το μνημόνιο είναι «μελανή σελίδα στην ιστορία της χώρας» και πως ο Αντώνης Σαμαράς κατορθώνει να διοικεί τη χώρα, «στην πιο δύσκολη κρίση που πέρασε από την Επανάσταση του 1821».

«Καλό είναι να του επιβάλει λίγο σιωπή. Eνας γραμματέας υπουργικού συμβουλίου αποφεύγει να κάνει πολιτικές δηλώσεις. Προτιμώ να ακούω τον Πρωθυπουργό που έχει την ευθύνη των λόγων του παρά να ακούω τον κ. Μπαλτάκο» τόνισε το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Ο λαϊκισμός είναι ενδημικό πρόβλημα και στη ΝΔ. Πρέπει να δώσουμε μάχη κατά του λαϊκισμού. Ο κόσμος δεν θέλει ούτε σήμερα να ακούει αλήθειες» σχολίασε η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ.

Μιλώντας για τη σκληρή στάση των δανειστών η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε: «Δεν καταλαβαίνω τον Ιούλιο πώς είναι δυνατόν να μην έχουμε δημοσιονομικό κενό και τον Σεπτέμβριο να έχουμε. Είναι παιχνίδι επιβολής για τα επόμενα δυο χρόνια, για το πώς θα διαχειριστούμε την επόμενη ημέρα».

«Να γράψουμε το δικό μας μνημόνιο (…) φτάνουμε κοντά στο λιμάνι με τεράστια προσπάθεια του ελληνικού λαού. Χρειάζεται ουσιαστικότατη πολιτική διαπραγμάτευση» υπογράμμισε.

Διευκρίνισε ότι υπάρχει δέσμευση των εταίρων για επίλυση του ζητήματος χρέους εφόσον η χώρα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα, και τώρα θέλουν να μεταθέσουν την επίλυση του ζητήματος για μετά τις ευρωεκλογές. «Χρειάζεται πολιτική διαπραγμάτευση και επικοινωνιακή επίθεση στην Ευρώπη (…)» τόνισε, για την ανάγκη άμεση ρύθμισης.

Επισήμανε ότι είναι μείζονος σημασίας η άμεση μείωση της φορολογίας, λέγοντας ότι το μέγεθος της φορολογίας είναι «τρελό». «Φορολογούμε τους ίδιους και τους ίδιους» παρατήρησε ενώ προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει «με τίποτε» να πάει σε πρόωρες εκλογές.

«Εάν η κυβέρνηση χρησιμοποιήσει ως «όπλο» τις εκλογές, κάνει λάθος» ανέφερε χαρακτηριστικά η Ντόρα Μπακογιάννη.

Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα τόνισε ότι σε πρόσφατη συνέντευξή του δεν μπόρεσε να αρθρώσει μια πειστική εναλλακτική λύση.

Για το θέμα των πιστοποιητικών γέννησης που με αφορμή την υπόθεση της μικρής Μαρίας διαπιστώθηκε ότι χορηγούνταν αφειδώς από υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων, τόνισε ότι «ο κ. Καμίνης βρήκε ένα κύκλωμα. Εγώ δεν θυμάμαι να γινόντουσαν τόσες δηλώσεις εκτός μαιευτηρίου στην εποχή μου». «Ας γίνει μια έρευνα και για τα μελαχρινά παιδάκια στους καταυλισμούς» τόνισε η πρώην δήμαρχος Αθηναίων.

Πρόσθεσε επίσης, ότι πρέπει να γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές στη χώρα, όπως το άνοιγμα των επαγγελμάτων και η απελευθέρωση των αγορών. «Υπάρχουν καθυστερήσεις στη λήψη διαρθρωτικών μέτρων» ανέφερε η πρώην υπουργός.