Ρουπακιώτης: «Ο Σαμαράς έπρεπε να πει κάτι στις αμερικανοεβραϊκές οργανώσεις για τη ΧΑ»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/10/2013 10:02 |
Ρουπακιώτης: «Ο Σαμαράς έπρεπε να πει κάτι στις αμερικανοεβραϊκές οργανώσεις για τη ΧΑ»
Ο Αντώνης Ρουπακιώτης, ως υπ. Δικαιοσύνης, στη Βουλή τον περασμένο Μάιο, προσπαθώντας να εξηγήσει πώς αποσύρθηκε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που ο ίδιος είχε προωθήσει...

«Κύκλοι μέσα από την κυβέρνηση, μέσα από το Μαξίμου, πάγωσαν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο γιατί πίστευαν ότι τη Χρυσή Αυγή δεν πρέπει να την πολώσεις, πρέπει να έχουμε διάδρομο ανοιχτό να ξαναφέρουμε τους ψηφοφόρους πίσω», υποστήριξε την Παρασκευή ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, ο οποίος πρόσθεσε μάλιστα ότι «η κυβέρνηση βιάστηκε να αξιοποιήσει πολιτικά την υπόθεση της Χρυσής Αυγής».

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο Αντώνης Ρουπακιώτης επανέλαβε την άποψή του ότι το πολιτικό σύστημα καθυστέρησε «δραματικά» να αντιμετωπίσει τη Χρυσή Αυγή και σημείωσε τον ρόλο που τελικά έπαιξαν οι πιέσεις από το εξωτερικό προς τον Πρωθυπουργό. Υπενθύμισε δε ότι «είχαμε υποχρέωση από το 2010 να καταθέσουμε αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και ότι από την 1η Ιανουαρίου 2014 θα πληρώνουμε ως χώρα πρόστιμο επειδή δεν κατατέθηκε».

«Επιχειρήθηκε πολιτική διαχείριση σε δικαστικό πεδίο. Υπήρχε δραματική καθυστέρηση του πολιτικού συστήματος στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, δεν είχε αξιολογήσει το πολιτικό σύστημα το μείζονα κίνδυνο της Χρυσής Αυγής. Δεν είχε αξιολογήσει το εύρος και το βάθος ανάπτυξης του φαινομένου της Χρυσής Αυγής» είπε ο Αντώνης Ρουπακιώτης και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Εδώ υπάρχει δράση μαχαιροβγαλτών και δολοφόνων. Το πολιτικό σύστημα δεν επέδειξε πρωτοβουλία και θάρρος για να αναζητηθεί σύγκληση για τη Χρυσή Αυγή. Δεν υπήρχε σύγκλιση δυνάμεων».

Ο Αντ. Ρουπακιώτης υποστήριξε ότι υπήρξαν εντεινόμενες διεθνείς πιέσεις για το θέμα της Χρυσής Αυγής και πως αυτε΄ς οι πιέσεις έπαιξαν καθοριστικό ρόλο λόγω και του ταξιδιού του Αντώνη Σαμαρά στις ΗΠΑ. «Αμερικανοεβραικές και αμερικανοελληνικές οργανώσεις έρχονταν στην Ελλάδα και πίεζαν για τη Χρυσής Αυγής σαφώς έπαιξε ρόλο αυτό, σαφώς ο Πρωθυπουργός έπρεπε να τους πει κάτι» σημείωσε.

«Από 1η Ιανουαρίου 2014 αναλαμβάνουμε και την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και υπήρχαν πιέσεις και από την Κομισιόν, οι επίτροποι Μούιζνιεκς και Μάλστρομ έλεγαν ούτε ένα νομοσχέδιο δεν καταθέτετε;» ανέφερε ο Αντ. Ρουπακιώτης.

Και στη συνέχεια άφησε μια πικρία για την όψιμη αντίδραση κυβέρνησης αλλά και ελληνικής κοινωνίας στο φαινόμενο της Χρυσής Αυγής: «Το αίμα του άμοιρου του Πακιστανού πνίγηκε στη λησμονιά, αλλά αντιδρά η κοινωνία όταν σκοτώθηκε ένας Έλληνας. Βιάστηκε τώρα, όταν πνίγηκε απ’ όλα αυτά, και έπρεπε να δώσει μια απάντηση η κυβέρνηση» είπε ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος είχε επιχειρήσει την περασμένη άνοιξη να καταθέσει αντιρατσιστικό νομοσχέδιο αλλά τότε είχε συναντήσει την αντίδραση από το περιβάλλον του Πρωθυπουργού και ιδίως από τον γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο που είχε δηλώσει ότι «δεν υπάρχει ανάγκη για νέα νομοθεσία».

5
ΦΓΜ
07/10/2013 03:00
Γιατι τι έπρεπε να κάνει; να κλησει το διάδρομο ώστε οι ψηφοφόροι να μην γυρισουν στο μαντρί και να παραμείνουν στην χα; Που την βρήκαμε αυτη τη μεγαλιφυια;
ΓΙΩΡΓΟΣ
04/10/2013 20:10
Σωστός ο κυρ Αντώνης. Ο Ρουπακιώτης.
Κώστας
04/10/2013 13:21
Ναι στέλνουν τα αιτήματά όλες οι ξένες οργανώσεις να τα περνάνε με νομοθετικά διατάγματα για να σωθεί η δημοκρατία. Να ανοίξουν και στρατόπεδα εργασίας να μας χώσουν όλους μέσα να παραγουν ό,τι επιθυμούν καποιοι άλλοι για να έρθει και η ανάπτυξη. Όποιος μιλάει να τουφεκίζεται επί τοπου, δεν επιτρέπονται παρεκκλίσεις από την δημοκρατία, η οποία φυσικά θα οριστεί από τα συμφέροντα των πάσης φύσεως συνομιλιτών του Σαμαρά.
Φαίδων
04/10/2013 10:59
Όλοι οι ρατσιστές που ωρίονται υπέρ των λαθρομεταναστών και κατά του καθετί ελληνικού πρέπει να παταχθούν Δένδια, όχι όσοι υποστηρίζουν την κοινή λογική. Το σκυλολόι της μεταπολίτευσης διαστρέβλωσε έννοιες και γεγονότα και έτσι φτάσαμε στην σημερινή ολική χρεοκοπία.
Τακης
04/10/2013 10:40
Ναι και στις κινεζοαιθιοπικεβραικογαλλικετανζανικες οργανώσεις ..Θα μας τρελάνουν όλοι !