Βουλευτές και στελέχη όλων των κομμάτων αντέδρασαν με δηλώσεις τους στις ραγδαίες εξελίξεις που αφορούν την Χρυσή Αυγή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99.5 ανέφερε οτι «η δημοκρατία έχει θεσμούς προστασίας της και η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης δήλωσε στο Βήμα 99.5: «Έχουμε υποστεί τις ύβρεις, τις απειλές και τους λεοντερισμούς της ΧΑ, εδώ και ενάμιση χρόνο. Νομίζω είναι ξεκάθαρο ότι όλα αυτά δεν έχουν κανένα ιδιαίτερο νόημα. Στην πραγματικότητα το κράτος λειτουργεί, η Δικαιοσύνη λειτουργεί, η εκτελεστική εξουσία λειτουργεί, η νομοθετική εξουσία θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει. Επομένως, όλα αυτά τα «δήθεν», δεν αφορούν παρά μόνο αυτούς».

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτεψη ανέφερε μιλώντας επίσης στον Βήμα 99.5:

«Όλο αυτό τον καιρό, παρακολουθούσαμε αυτή την υπόθεση, ως κάτι το οποίο ήταν φυσιολογικό, που ήρθε, γιατί είχε έρθει και το μνημόνιο. Και ακόμη και χθες συνδεόταν ο ναζισμός με μια οικονομική κρίση, με τη φτώχεια.

»Αυτό είναι αλήθεια (ότι έπρεπε να υπάρξει το αίμα ενός αθώου ανθρώπου για να υπάρξει κινητοποίηση) αλλά είναι και αναγκαίο το αίμα. Ιστορικά, αν δεν υπάρξει αίμα, δεν υπάρχει τελικά, η αντίδραση. Δυστυχώς, που το λέω, αλλά έτσι γίνεται. Τα άλλα, όταν είναι μικροπράγματα, όπως πχ οι πάγκοι κτλ, λίγο το πήγαμε στο φολκλόρ» ανέφερε η κ. Βούλτεψη ενώ σε ερώτηση για όσους διακινούσαν σενάρια συνεργασίας Νέας Δημοκρατίας – Χρυσής Αυγής η κ. Βούλτεψη είπε: «Είναιντροπή όσων τα έλεγαν».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ανέφερε ότι «αυτό που όλοι περιμέναμε και ανυπομονούσαμε, ήταν το αν η δικαιοσύνη θα κάνει γρήγορα τη δουλειά της και θα αντιμετωπίσει αυτό το θέμα τάχιστα. Η Δικαιοσύνη, πραγματικά, ενέργησε πάρα πολύ γρήγορα και τα αποτελέσματα θα φανούν το επόμενο διάστημα».

Τέλος ο πρόεδρος του κόμματος «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε μιλώντας στο Βήμα 99.5:

«Πρέπει να πω ότι το όλο θέμα είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης, εδώ και κάποιες μέρες, η οποία λειτουργεί στο ανώτατο επίπεδό της, γρήγορα και αποτελεσματικά.

»Στο μέτρο που μια τόσο μεγάλη υπόθεση, που ξεκίνησε από τη δολοφονία ενός αθώου ανθρώπου και καταλήγει στην αντιμετώπιση ενός πολιτικού χώρου, συλλήβδην ως εγκληματικής οργάνωσης.

»Από τη στιγμή, λοιπόν, που με πρωτοβουλία της Δικαιοσύνης, γίνονται αυτά κατά την άσκηση των συνταγματικών της καθηκόντων, ένας πολιτικός δε δικαιούται αναμείξεως. Αυτό που είναι υποχρεωμένος να κάνει είναι να πει ότι υποστηρίζει τη λειτουργία της Δικαιοσύνης και πως περιμένει τα αποτελέσματα της δραστηριότητάς της και τις αποφάσεις της».