Αίσθηση έχει προκαλέσει μια αποστροφή του λόγου της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δουρού, η οποία μιλώντας στον ΑΝΤ1 αμφισβήτησε τη θεωρία του «συνταγματικού τόξου», λέγοντας χαρακτηριστικά πως αυτή «είναι για τα τηλεπαράθυρα». Διερωτήθηκε δε ποιος είναι εντός του συνταγματικού τόξου, «είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που τα τελευταία τρία χρόνια έχουν κάνει το ελληνικό σύνταγμα κουρέλι;».

Συγκεκριμένα, απευθυνόμενη στον γενικό γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος ήταν παρών στο συγκεκριμένο τηλεοπτικό πάνελ η Ρένα Δούρου είπε:

«Δεν μπορείς να παίζεις με την θεωρία των δυο άκρων, δεν μπορείς κ. Ανδρουλάκη να λες για το συνταγματικό τόξο και η θεωρία του συνταγματικού τόξου δυστυχώς έχει την ίδια ψυχοπαθολογία με την θεωρία των δυο άκρων. Διότι ποιος είναι εντός του συνταγματικού τόξου; Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι που τα τελευταία τρία χρόνια έχουν κάνει το ελληνικό σύνταγμα κουρέλι; Ποια κριτήρια βάζουμε;»

Η απάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν: «Εάν θεωρείτε κ. Δούρου ότι δεν είναι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, συγγνώμη, οι απόψεις σας ταυτίζονται με του κ. Λαζαρίδη. Εάν το θεωρείτε είστε ο αντιλαζαρίδης του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν το πιστεύετε αυτό που λέτε είστε ο αντιλαζαρίδης του ΣΥΡΙΖΑ πραγματικά».

«Κάνω ότι δεν ακούω τους χαρακτηρισμούς» ανταπάντησε η Ρένα Δούρου, για να λάβει το σχόλιο του Νίκου Ανδρουλάκη: «Μα πως; Μα αυτό μου λέτε. Εάν μου λέτε ότι δεν είναι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ στο συνταγματικό τόξο τότε συμφωνείτε με τον κ. Λαζαρίδη που λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να είναι στο συνταγματικό τόξο».

Οταν δε ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε στη συνομιλητή του ότι εντός του συνταγματικού τόξου βρίσκονται «αυτοί που υπερασπίζονται τους δημοκρατικούς θεσμούς», η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αντεπιτέθηκε: «Τους έχει υπερασπιστεί ο κ. Βενιζέλος; Τους έχει υπερασπιστεί ο κ. Σαμαράς;»

Το απόγευμα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος έδειξε να σηκώνει το γάντι γράφοντας στο Twitter: «Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είναι εκτός συνταγματικού τόξου είπε η κυρία Ρένα Δούρου – Λαζαρίδη».

Το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί προφανώς να συγκρίνει τις πρόσφατες αμφιλεγόμενες δηλώσεις του βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ, Χρύσανθου Λαζαρίδη περί δύο άκρων με τις νεές τοποθετήσεις της Ρένας Δούρου.