Ενα ιδιαίτερα σημαντικό τηλεφώνημα για τις πολιτικές εξελίξεις στο ζήτημα της αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής, έγινε την Κυριακή από τη Νέα Υόρκη προς το Προεδρικό Μέγαρο.

Ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βαγγέλης Βενιζέλος, ο οποίος βρίσκεται στην αμερικανική μητρόπολη για τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε τον Κάρολο Παπούλια για τις επαφές που έχει ως αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ωστόσο αυτό που επεσήμανε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι ότι στις επαφές αυτές ένα από τα βασικά θέματα που θέτουν οι συνομιλητές του είναι η Χρυσή Αυγή.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να θέσει υπό την αιγίδα του τις πρωτοβουλίες και δράσεις της κοινωνίας των πολιτών κατά της βίας και του ναζισμού ως απάντηση στο φαινόμενο που έστω με καθυστέρηση απασχολεί πλέον ως κεντρικό ζήτημα την ελληνική κοινωνία .

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος αναφέρθηκε στις προτάσεις που εδώ και πολλούς μήνες έχει διατυπώσει για την ανάγκη ενεργοποίησης του συνταγματικού τόξου σε όλα τα επίπεδα εντός και εκτός Βουλής.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ρώτησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αν μια σύγκληση των πολιτικών αρχηγών για το ζήτημα της Χρυσής Αυγής τον βρίσκει σύμφωνο και ο Βαγγέλης Βενιζέλος ήταν θετικός.

Επίσκεψη Τσίπρα, Κουβέλη σε Παπούλια

Ο Κάρολος Παπούλιας θα δεχθεί τη Δευτέρα στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη για να συζητήσουν το θέμα της αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής.

Τσίπρας και Κουβέλης αναμένεται να τονίσουν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ανάγκη δημιουργίας μετώπου απέναντι στη δράση των νεοναζί, ενώ προτίθενται να καταθέσουν αίτημα να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για το θέμα της Χρυσής Αυγής.