Δεν έχουν τέλος οι εμπλοκές τοπικών αρχόντων της Θεσσαλονίκης με την Δικαιοσύνη: Μετά την καταδίκη σε ισόβια του πρώην δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και την καθαίρεση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, τώρα τέθηκε σε αργία και ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασλής.

Ο Γιώργος Τσαμασλής είχε εκλεγεί ως αντιπεριφερειάρχης μεταξύ των συμβούλων της πλειοψηφίας πριν εννέα μήνες, καταλαμβάνοντας τη θέση του Απόστολου Τζιτζικώστα που μεταπήδησε τον Ιανουάριο του 2013 στην κενή θέση του Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Συνολικά, την Τετάρτη, με απόφαση του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Αθανάσιου Καρούντζου, τέθηκαν σε αργία τρεις αυτοδιοικητικοί παράγοντες της Θεσσαλονίκης: ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Τσαμασλής, ο περιφερειακός σύμβουλος Διονύσης Ψωμιάδης (αδελφός του Παναγιώτη) και ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στάθης Αβραμίδης.

Σε δήλωση του ο Γιώργος Τσαμασλής επισημαίνει ότι σέβεται απόλυτα τους νόμους και προσθέτει ότι η μόνη εμπλοκή του με το έργο του δρόμου Θεσσαλονίκης-Ωραιοκάστρου ήταν ότι, ως νομαρχιακός σύμβουλος, το 2000, ψήφισε θετικά στην πρόταση για την κατασκευή του.

Σημειώνει ότι εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη και τονίζει ότι σε περίπτωση που δικαιωθεί από το δικαστήριο, επιστρέφει αυτοδικαίως στα καθήκοντα του ως αντιπεριφερειάρχης.

Η εκδίκαση της υπόθεσης για το επίμαχο οδικό έργο έχει οριστεί για την Τρίτη 1η Οκτωβρίου.