Δύο φαινομενικά αντιφατικές δηλώσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στον κυριακάτικο Τύπο σχετικά με την επιστροφή των μισθών και των συντάξεων στα επίπεδα του 2009 όταν έρθει στην εξουσία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έσπευσε να σχολιάσει το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, που αναρωτιέται «πότε επιτέλους θα βγάλει ο ΣΥΡΙΖΑ κάποια πρόταση για την πατρίδα;».

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το γρ. Τύπου της ΝΔ την Κυριακή το απόγευμα έχει ως εξής:

«Ο κ. Παπαδημούλης δηλώνει σήμερα (Τύπος της Κυριακής) ότι ποτέ δεν είπαν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι οι μισθοί και οι συντάξεις θα επανέλθουν σε επίπεδα 2009.

Αντιθέτως, ο κ. Σταθάκης δηλώνει (Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία) ότι ο κατώτατος μισθός και η κατώτατη σύνταξη θα επανέλθουν στα επίπεδα του 2009.

Πότε επιτέλους θα βγάλει ο ΣΥΡΙΖΑ κάποια πρόταση για την πατρίδα, αντί όλες του οι δηλώσεις, να υπερασπίζονται πότε τη μια και πότε την άλλη συνιστώσα;».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι στα δύο συγκεκριμένα αποσπάσματα των συνεντεύξεων που αναπαράγει το γρ. Τύπου της ΝΔ, ο Γιάννης Σταθάκης μιλάει για τον κατώτατο μισθό και την κατώτατη σύνταξη ενώ ο Δημήτρης Παπαδημούλης μιλάει γενικά για τους μισθούς και τις συντάξεις.

Υπό αυτό προφανώς το πρίσμα η ανακοίνωση – απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ προς το γραφείο Τύπου της ΝΔ ήταν ιδιαίτερα καυστική:

«Η τεχνητή διαστρέβλωση και η προπαγάνδα έχει και τα όριά της. Αν, ωστόσο, δεν καταλαβαίνουν αυτά που διαβάζουν, τους συνιστούμε ξεκούραση», ανέφερε το γρ. Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Παπαδημούλης, μόλις την περασμένη Τρίτη είχε λάβει αποστάσεις από την παροχολογία του Αλ. Τσίπρα δηλώνοντας χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5: «Μην περιμένετε από εμένα λαγούς και πετραχήλια».