Οχι απλώς απόδοση ευθυνών αλλά να πέσουν κεφάλια ζητά με πρωινό του tweet ο Δημήτρης Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ μετά το άρθρο του Αθηναϊκού Πρακτορείου για τις διευκρινήσεις που φερόταν ότι έδωσε ο Κωνσταντίνος Μενουδάκος για την ΕΡΤ, οι οποίες όμως στη συνέχεια διαψεύσθηκαν.

Γράφει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Παπαδημούλης: «Ο κ.Μενουδάκος «αδειάζει» τις διευκρινίσεις που του απέδωσε το ΑΠΕ. Αν δεν πέσουν κεφάλια στο ΑΠΕ για την αθλιότητα, μυρίζει «εντολή Σαμαρά».»

Νωρίτερα χθες ο κ. Μενουδάκος, προέδος του ΣτΕ Κωνσταντίνος Μενουδάκος δήλωσε ότι οι διευκρινίσεις-εξηγήσεις που κυκλοφόρησαν την Τρίτη επί της προσωρινής διαταγής που εξέδωσε τη Δευτέρα για την ΕΡΤ δεν δόθηκαν από τον ίδιο. «Ο πρόεδρος του ΣτΕ Κωνσταντίνος Μενουδάκος δήλωσε αργά σήμερα το βράδυ ότι δεν δόθηκαν από τον ίδιο οδηγίες ως προς τον τρόπο εφαρμογής της προσωρινής διαταγής του για την ΕΡΤ και προσέθεσε ότι τα σχόλια και οι διευκρινίσεις που διατυπώνονται σχετικά με αυτή δεν προέρχονται από τον ίδιο, αλλά ενδεχομένως από άλλους δικαστικούς και νομικούς κύκλους» αναφέρει χαρακτηριστικά το σχετικό δημοσίευμα του ΑΠΕ.

Νωρίτερα, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε στο δημοσίευμα που προκάλεσε τη σύγχυση πως «σήμερα, από πλευράς του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου δόθηκαν ορισμένες εξηγήσεις – ερμηνείες για την επίμαχη προσωρινή διαταγή του κ. Μενουδάκου»

Αλλά σημεία του συγκεκριμένο δημοσιεύματος που επέτειναν τη σύγχυση είναι τα εξής:

«Ομως, ορισμένοι σύμβουλοι Επικρατείας συνδύαζαν το άνοιγμα του σήματος της ΕΡΤ με την απόφαση των δύο συναρμοδίων υπουργών για την τοποθέτηση προσωπικού προσωρινής λειτουργίας της κρατικής τηλεόρασης. Μάλιστα, θεωρούσαν την καθυστέρηση της άρσης του «μαύρου» της ΕΡΤ δικαιολογημένη, καθώς, όπως έλεγαν αργά χθες το βράδυ, εκδόθηκε η προσωρινή διαταγή του κ. Μενουδάκου και δεν υπήρξε ο απαιτούμενος χρόνος».

Και λίγο παρακάτω: «Τέλος, οι δικαστές επανέλαβαν ότι η προσωρινή διαταγή του κ. Μενουδάκου δεν περιλαμβάνει τα τρία μουσικά σύνολα της ΕΡΤ και τους εργαζόμενους στο εβδομαδιαίο περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση», καθώς η «τύχη τους» θα καθοριστεί από τον διαχειριστή, που θα οριστεί από τους δύο συναρμόδιους υπουργούς».