ΠΑΣΟΚ: «Δεν ρίχνουμε την κυβέρνηση - το κλείσιμο της ΕΡΤ μας παρουσιάστηκε ως εκβιαστική απαίτηση της τρόικας»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/06/2013 20:15 |
ΠΑΣΟΚ: «Δεν ρίχνουμε την κυβέρνηση - το κλείσιμο της ΕΡΤ μας παρουσιάστηκε ως εκβιαστική απαίτηση της τρόικας»

«Το άμεσο κλείσιμο της ΕΡΤ και η απόλυση όλου του προσωπικού παρουσιάστηκε σε εμάς από την κυβέρνηση ως επιτακτική ανάγκη, ώστε να εκπληρωθεί αμέσως ο όρος της μείωσης του προσωπικού του κράτους κατά 2.000 άτομα πριν την καταβολή της επόμενης δόσης» αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ωστόσο διευκρινίζει ότι «δεν θέσαμε, ούτε θέτουμε ζήτημα κυβερνητικής σταθερότητας». Διευκρινίζει επίσης ότι «δεν πρόκειται να ψηφίσει στη Βουλή το νόμο που θα κυρώνει αυτή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσής του σε σχέση με την ΕΡΤ και προκειμένου κανείς να μην "παρεξηγήσει" τίποτα, από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ ανακοινώνονται τα εξής:

»Το ΠΑΣΟΚ έχει καταστήσει σαφές στις επαφές που είχαν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος για το θέμα της ΕΡΤ, ότι διαφωνεί απολύτως με τις συγκεκριμένες αποφάσεις και τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Για το λόγο αυτό, η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν φέρει τις υπογραφές των υπουργών που έχουν υποδειχθεί από το ΠΑΣΟΚ.

»Το ΠΑΣΟΚ έχει επίσης καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει στη Βουλή το νόμο που θα κυρώνει αυτή την ΠΝΠ.

»Το ΠΑΣΟΚ δεν κρύφτηκε ποτέ πίσω από κοινοβουλευτικά και διαδικαστικά τεχνάσματα, ούτε παίζει με την εθνική, κοινωνική και πολιτική του ευθύνη.

»Έχει αναλάβει –στην αρχή μόνο του- το τεράστιο βάρος πολύ δύσκολων αποφάσεων, για να εξυπηρετηθεί όμως ένας εθνικός στόχος: η έξοδος της πατρίδας από την κρίση. Δεν δέχεται να ανοίγουν λανθασμένα μέτωπα με λανθασμένο τρόπο. Όποτε αυτό έγινε στο παρελθόν το πράγμα οδηγήθηκε σε αδιέξοδο.

»Το άμεσο κλείσιμο της ΕΡΤ και η απόλυση όλου του προσωπικού παρουσιάστηκε σε εμάς από την κυβέρνηση ως επιτακτική ανάγκη, ώστε να εκπληρωθεί αμέσως ο όρος της μείωσης του προσωπικού του κράτους κατά 2.000 άτομα πριν την καταβολή της επόμενης δόσης.

»Ζητήματα οικονομικής διαχείρισης και λειτουργίας της ΕΡΤ προφανώς υπάρχουν. Δεν προέκυψαν όμως τώρα. Η κυβέρνηση και οι συγκεκριμένοι αρμόδιοι υπουργοί της εποπτεύουν της ΕΡΤ επί έναν ολόκληρο χρόνο, χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση και χωρίς καμία βελτίωση στα θέματα αυτά.

»Το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ των γενναίων, πραγματικών μεταρρυθμίσεων στο κράτος, στη δημόσια διοίκηση, στις ΔΕΚΟ, στην ΕΡΤ. Είναι όμως κατά των φευγαλέων και επικίνδυνων κινήσεων εντυπωσιασμού. Κάθε ουσιαστική μεταρρύθμιση προϋποθέτει ολοκληρωμένο σχέδιο και αξιόπιστη και διαφανή διαδικασία.

»Δεν θέσαμε, ούτε θέτουμε ζήτημα κυβερνητικής σταθερότητας. Υπάρχει άραγε κανείς που το θέτει;
Τίθεται βεβαίως προφανές ζήτημα προγραμματικής συμφωνίας και κανόνων λειτουργίας της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Έχει «μαλλιάσει» η γλώσσα μας να το λέμε. Υπάρχει άραγε κανείς που τώρα δεν το καταλαβαίνει;

»Ζητούμε την άμεση συνάντηση των αρχηγών των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Υπάρχει κανείς που δεν το θεωρεί τώρα αναγκαίο;»

24
ΜΑΝΟΣ
13/06/2013 00:40
Η ΕΡΤ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ "ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΗ".... ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΕΡΤ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ.... ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.... ΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΞΕΠΕΤΑ".... ΑΝ ΗΘΕΛΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΑΣ ΑΔΕΙΑΖΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ..... ΜΟΝΟ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΙΝΑΙ 300.... ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ..... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ..... ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ;;;; ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ... Η ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ!!!
πατρεας
12/06/2013 19:55
ΠΑΤΡΕΑΣ ΓΙΑΤΙ ρε παιδια το 5ευρο να μην ειναι προαιρετικο καιγιατι οι συνδικαλες της ΕΡΤ δεν φροντισαν να απομακρυνουν τα παρασιτα,απο συναδελφικοτητα ? ΝΑ ΔΕΙΤε που και στην καινουργια ΕΡΤ οι βολεμενοι θα ειναι παλι εκει , γατι ? εναι αυτοι που δεν μπορουν να τους διωξουν και τωρα. ΚΟΥΙΖ.....Πως γινεται να εισαι προεδρος της ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ και οποιουδυηποτε αλλου συνδικαλιστικου φορεα την μια χρονια και την αλλη υπουργος εργασιας. Το λιγοτερο.........ΝΡΟΠΗ
Βασ.Τυρ.ο Φελωνιώτης
12/06/2013 16:02
Σε ποιους τα λέτε, κύριε Βενιζέλο!Από τη μία η απόφαση που ελήφθη ήταν επιτακτική ανάγκη και από την άλλη δε θα ψηφίσετε τον κυρωτικό νόμο στη Βουλή και δε θα θεσετε ζήτημα κυβερνητικής σταθερότητας.Μας τα μπερδεύετε κε ΒΕΝΙΖΈΛΟ, εκτός κι αν δεν κατανοούμε καλά τα ελληνικά σας!Έλεος!Ποιους κοροϊδεύετε.Ποιες νοητικές δυνατότητες πρέπει επιστρατεύσουμε , ώστε να σας καταλάβουμε;Το παραμύθι το φάγαμε πολλές φορές, γιαυτό χρησιμοποιήστε τη γλώσσα της ειλικρίνειας και του πολιτικού καθωσπρεπισμού.Άλλωστε ακόμη λίγο θα ανεχθούμε τους νεκροθάφτες του ΠΑΣΟΚ.Δεν υπάρχει συγχώρεση για σας, ούτε μπορείτε να την αγοράσετε, γιατί δεν έχουμε πάπα.Τώρα habemus αναμνήσεις από τον Πάπα Ανδρέα που θα τον μακαρίζετε ,γιατί σαυτόν χρωστάμε εμείς και όχι σε σας.Χαιρετίσματα στον κο Σαμαρά, που το παίζει τόσο άνετος και σιγοτραγουδά το νανούρισμα για όλους σας,δεξιούς και δήθεν αριστερούς,:κοιμηθείτε και παρήγγειλα στις Βρυξέλλες τα προικιά σας, στο Παρίσι τα θέλω σας και στη Μόσχα τα υποτιθέμενα χρυσαφικά σας!Φανταστείτε πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα ,ώστε ούτε ο παππούς Μητσοτάκης μιλάει, ούτε ο Σημίτης φαίνεται!Ζούμε δυστυχώς στη μοναξιά της δυστυχίας μας.Και πάλι να σας χαιρόμαστε!
βασιλησ
12/06/2013 09:53
Η χουντα ηταν μια κουκιδα αμου μπροστασασ.Καταλυσατε την Δημοκρατια ξεφτυλιζεται το λαο για τα συμφεροντα ολιγων που πισω απο αυτα ειστε εσεισ και τα παιδιασασ.ΕΙΣΤΕ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΜΟΡΑ.
βασιλησ
12/06/2013 09:40
Βρε ξεφτυλεσ τι συναντιση να κανετε για ποιο λογο αυτονοητο δεν ειναι να μεινη η ΕΡΤ ανοιχτη.Αντε χερι χερι με τον κουβελη να βρειτε τον καρατζαφερη?ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ.
Κώστας
12/06/2013 08:36
Να κλείνουν την τηλεόραση που την πληρώνουμε ΕΜΕΙΣ και να κάθετε το ΠΑΣΟΚ να μας λέει ότι το ζήτησε η Τρόϊκα σε λίγο θα μασ ζητήσουν και άλλο πράγμα. Είναι ντροπή! Θάπρεπε ήδη να την έχουν ρίξει την Κυβέρνηση
βασιλης τρεμπελας
12/06/2013 07:34
να την ριξεις την κυβερνηση
Νεμεσις
12/06/2013 01:15
μην απογοητευεστε γιατι οπως ειπε ο γιωργακης......ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
Μιχάλης
12/06/2013 00:54
πάλι τα ίδια ... παραιτηθείτε ......δεν πείθετε κανέναν... αξιοπρέπεια
παυλος
12/06/2013 00:09
ειμαι μια ζωη πασοκ ολα τα ανεχτικαμε εγω βλεπω ερτ πασοκ τελος
ευαγγελος
11/06/2013 23:56
ΑΙΣΧΟΣ
Maki
11/06/2013 23:46
Θα. Τρίζουν τα κόκαλα του Ανδρέα ΑρχηγΕ του ΠΑΣΟΚ ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΕΝΑΣ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΨΙΦΟΦΟΡΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
ΠΑΣΟΚΑΚΙ
11/06/2013 23:35
ΕΙΜΑΙ ΠΡΩΙΝ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 32 ΧΡΟΝΙΑ .ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΑΚΡΙΒΑ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΤΕ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΜΕ 340.000.000 ΜΑΣΕΛΕΣ.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΑΡΑΒΟΛΑ
11/06/2013 23:09
ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝ ΜΕ ΡΙΞΕΤΑΙ ΘΑ ΠΑΤΕ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΟΣΑ ΦΑΓΑΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ
Νικος
11/06/2013 22:43
Επιτελους και μια πραξη συνετη για το καλο των περισσοτερων οχι των λιγων
γιαννα
11/06/2013 21:59
Κι εγω δεν εχω δουλεια .Ο αντρας μου παιρνει 900ε με 22 χρονια δουλειας στον ιδιωτικο τομεα.Εχω 3 παιδια 20 ,14,5 και 15,5.Δεν εχουμε χρηματα ουτε για τα απαραιτητα.Νοιαστηκε κανεις;Τοσος κοσμος που απολυεται νοιαστηκαν αυτοι που εχουν την τυχη να ειναι μπροστα στο γυαλι και να μας λενε ο,τι θελουν τα αφεντικα τους;Αλλα δε μας λενε ....Την ερτ στο λογαριασμο της ΔΕΗ θα εξακολουθησουμε να την πληρωνουμε;Κλειστε ολα τα καναλια να ξεμπερδευουμε.Αν θελουμε ενημερωση εχουμε το ιντερνετ.ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ.
ζ.
12/06/2013 01:09
Αν σου κλείσουν όλα τα κανάλια,τότε κάποια στιγμή θα σου κλείσουν αι το ιντερνετ.Ή μήπως δεν το έχεις σκεφτεί πόσο ντόμινο πάνε όλα?Βαρέθηκα κάποιος να απολύεται και ο διπλανός αντί να νοιαστεί να λέει παρόμοια με σένα.Όλοι στην ίδια κατάντια ζούμε,ας νοιαστούμε επιτέλους και για το διπλανό μας,δεν είναι κακό.
φ
13/06/2013 23:58
Θα μου κλείσουν το ιντερνετ; Σε ποιούς τα λες αυτά; Και γιατί να νοιάζομαι γιά τον διπλανό, κι όχι γιά τον εαυτό μου; Εγώ βαρέθηκα να με κοροϊδεύουν ("δουλεύουν" στη λαϊκή γλώσσα.)
ερτφιλοσκλπ
11/06/2013 21:56
Μπα, ζητάτε συνάντηση αρχηγών για το θέμα. Όχι τόση "αντίσταση" ΠΑΣΟΚΟΙ ενω σέρνεστε πίσω απ' τη Ν.Δ. σαν τα σκυλάκια με τη γλώσσα έξω. Είναι αποκλειστικά δική σας η ευθύνη για το πως έφτασε εδώ η κατάσταση και υποκρίνεστε ότι αντιστέκεστε. Καλύτερα η γλώσσα σας να "μάλλιαζε" για άλλα πράγματα. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ! ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ!
τζινα
11/06/2013 21:50
Καιρος ηταν να σας κλεισουν;Ξεζουμισατε το λαο;Ειδατε τι καλα που ειναι να χανεις τη δουλεια σου;Ολοι εχετε μπει με ρουσφετια.5 δουλευαν και 100 καθονταν.Ποιος εβλεπε ερτ ρε ;ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ;βγειτε εξω και ρωτηστε τον κοσμο; Θελει την ερτ η οχι; να δουμε τι θα σας πουν.Πληρωναμε ερτ ακομη και αν δεν ειχαμε τηλεοραση.Αισχη.
Δωροθέα
16/06/2013 18:10
Σε διαβεβαιώ ότι υπάρχουν άνθρωποι ,μεταξυ αυτων πολλοι φιλοι μου και εγω,που όταν βλέπουν τβ,βλέπουν αποκλειστικά ΕΡΤ η ΕΡΤ3.Είναι όλοι εκείνοι που δεν μπορούν να καταπιουν το σκουπιδομανι και την χαζοχαρουμενη υστερία των ιδιωτικών καναλιών..
ερτττγ
11/06/2013 21:47
ερρυτυυη
ΟΝΟΜΑΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΡΧ. ΗΛΙΔΟΣ
11/06/2013 21:07
Οσο και να αντιδρας κ. Βενιζελε στο τελος θα κανεις ο.τι θελει ο κ. Σαμαρας .Εαν εχεις αξιοπρεπεια παραιτησου απο το ΠΑΣΟΚ και πηγαινε στο σπιτι σου.
Tzeni
12/06/2013 01:05
Το κλείσιμο της κρατικής τηλεόρασης είναι μόνο η αρχή για τους δικτάτορες που μας κυβερνούν... Τι θα ακολουθήσει μετά? Ποιανού θα έρθει η σειρά? Όταν τελειωσουν με το δημόσιο θα έρθει και η σειρά και του ιδιωτικού τομέα και δε θα έχει μείνει κανείς για να τον υποστηρίξει... Αυτό θα μας σώσει τα τέλη της ερτ που δε θα πληρώνουμε? Τα χαράτσια στα ακίνητα, στα αγροτεμάχια και όλοι οι φόροι? ΞΥΠΝΗΣΤΕ!! Στους δρόμους όλοι για την δημοκρατία!