«Αν απόψε διακόψουν το σήμα της ΕΡΤ, θα λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη. Είναι παράνομη πράξη. Μην το τολμήσουν» δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας από το προαύλιο του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή, όπου μετέβη το απόγευμα της Τρίτης.

«Πρόκειται για πραξικόπημα που στρέφεται ευθέως όχι μόνο ενάντια στους εργαζόμενους της ΕΡΤ αλλά ενάντια στον ελληνικό λαό στο σύνολό του» τόνισε κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι λέει «ψέματα» πως κόπτεται για τη σπατάλη. «Λένε ψέματα γιατί η ΕΡΤ δίνει στον προϋπολογισμό, δεν παίρνει».

Ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε τους δύο κυβερνητικούς εταίρους να διαχωρίσουν τη θέση τους και τον Πρωθυπουργό να πάρει πίσω την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και να φέρει το θέμα στη Βουλή.

«Δεν έχουν δικαίωμα να διακόψουν το σήμα που εκπέμπει η δημόσια τηλεόραση. Είναι μια παράνομη πράξη, χωρίς να έχει έρθει το θέμα στη Βουλή» προειδοποίησε ο Αλ. Τσίπρας. «Αυτό είναι μια επίθεση ενάντια στη Δημοκρατία όχι μόνο ενάντια στους εργαζόμενους» είπε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης.