«Εχω μεγάλη εκτίμηση στον κ. Παπακωνσταντίνου», δήλωσε σήμερα ο Θεόδωρος Πάγκαλος τονίζοντας ότι είναι ένας από τους εξέχοντες οικονομολόγους που διαθέτει η χώρα, χαρακτηρίζοντάς τον «έντιμο».

Μιλώντας στον ραδιοσταθμόΒήμα 99,5 ο Θεόδωρος Πάγκαλος είπε ότι «ανοήτως και κατά τρόπο αφελή, ίσως επειδή δεν είχε την εμπειρία διαχείρισης κρίσεων, έσβησε τα ονόματα για να μην κηλιδωθεί το δικό του από αυτήν την ιστορία».

Ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών «ήγειρε ερωτήματα το ΣΔΟΕ και κάνει πολύ κακό που βγήκε η έρευνά του στον τύπο».

Αναφορικά με την υπόθεση της ΔΕΠΑ ο Θεόδωρος Πάγκαλος είπε ότι δυο πράγματα συμβαίνουν: «ή περιμένουν οι Ρώσοι να δουν τι θα γίνει με τον αγωγό αερίου και βρεθούμε μπροστά σε μια στρατηγικής σημασίας επιλογή ή παρενέβη ο δυτικός κόσμος- όχι μόνο οι Βρυξέλλες, αλλά και οι Αμερικάνοι»

Ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε, ότι ενοχλεί ποικιλοτρόπως όταν πάμε, ως Ελλάδα να κάνουμε κάτι εδώ και χρόνια.

Σε ότι αφορά το φημολογούμενο σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ ο κ. Πάγκαλος είπε ότι πρέπει να προσλαμβάνονται δημοσιογράφοι με βάση τις πραγματικές δυνατότητες των καναλιών, να έχουν ικανοποιητικό πρόγραμμα με βάση επίσης τις ανάγκες και «να μην υπάρχουν αργόμισθοι και τεμπέληδες που προσλαμβάνονται με βάση την εκάστοτε κομματική αποτίμηση»